1. Albalact, producătorii brandurilor Olympus şi respectiv Napolact, sunt cei mai mari procesatori de lapte românesc, conform datelor obţinute de ECONOMICA.NET. Materia primă folosită de aceştia vine, în majoritatea cazurilor, de la ferme locale controlate de străini, în special olandezi. (Economica.net)

2. Probleme pentru agricultura românească, cu toate că deținem în prezent locul întâi în topul producătorilor de porumb și floarea soarelui și al treilea loc între producătorii de grâu din Uniunea Europeană. Potrivit analiştilor, în România agricultura rămâne, cel puţin la nivel local, sub influența unor factori generatori de incertitudine, pornind de la condiţiile meteo până la deciziile luate la nivel politic. (Capital.ro)

3. Un client ING intră într-o sucur­sa­lă a băncii în medie o dată pe an, iar cir­ca 8% din utilizatorii de internet şi mo­bile banking ai ING foloseau multi­ma­tele (AST-urile – automatic ser­vice tel­ler), care vor fi retrase din toate uni­tă­ţi­le băn­cii până la finalul lunii august 2019. (ZF.ro)

4. Românii consumă și în acest an în jur de 7,5 milioane de cozonaci, chiar dacă prețul acestui produs atât de căutat în perioada Sărbătorilor Pascale a înregistrat o creștere de până în 5% față de aceeași perioadă a anului trecut. (Profit.ro)

5. Deficitul guvernamental al României a fost anul trecut de 3% din PIB, potrivit datelor Eurostat, ţara noastră fiind devansată de Cipru, cu un deficit de 4,8% din PIB. (Mediafax.ro)

6. În 1900, o treime din mașinile din America mergeau pe volți. Apoi petrolul a început să țâșnească în Texas. Mai ieftină decât bateriile și mai ușor de completat în rezervoare, benzina a alimentat expansiunea automobilelor produse în serie. (HotNews.ro)

7. Guvernul american a înregistrat marţi primele acuzaţii penale împotriva unui distribuitor major de medicamente, Rochester Drug Co-operative Inc (RDC), din cauza contribuţiei avute de acesta în declanşarea epidemiei naţionale dedependenţă de opioide, prin punerea profitului înaintea siguranţei pacienţilor, relatează Reuters. (News.ro)

Topics #revista presei #top news