1. Banca Națională a României anunță lansarea proiectului FinTech Innovation Hub, o platformă dedicată dialogului cu firmele care dezvoltă soluții inovatoare de interes public general în domeniul serviciilor de plată şi financiare — fintech. (StartupCafe.ro)

2. Morgan Stanley, una dintre cele mai mari și importante bănci de investiții din lume, a finalizat procesul de achiziție a activelor imobiliare deținute la nivel local de AEW Europe, respectiv America House din centrul Bucureștiului și Promenada Târgu Mureș, AEW ieșind astfel de pe piața locală după un deceniu de activitate în România. (Profit.ro)

3. Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, în şedinţa plenului de luni, OUG 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător, într-o formă amendată, astfel că termenul de tranziţie pentru cei care derulează aceste operaţiuni a fost prelungit cu trei luni, până la 1 februarie 2020. (Economica.net)

4. Într-un dicţionar emoţional al limbii române, imaginea lui Ivan Patzaichin ar sta, fără îndoială, ca definiţie în dreptul cuvântului „canoistî şi ar fi deja pleonastic să explicăm că este, fără îndoială, cel mai cunoscut practicant de caiac-canoe din România. Prin fundaţia ale cărei baze le-a pus în 2011 însă, amprenta lui Ivan Patzaichin s-a extins ca o vibraţie aducătoare de bine şi în alte domenii – de la gastronomie la… modă. (ZF.ro)

5. Cele 28 de state membre UE au alocat, în 2017, 51,3 miliarde euro din cheltuielile guvernamentale pentru recreaţie şi sport, pe ultimele locuri situându-se Croaţia (13 euro pe cap de locuitor), Bulgaria (16 euro), Slovacia (23 de euro) şi România (25 euro pe cap de locuitor), potrivit Eurostat. (Mediafax.ro)

6. Hyundai Motor Group va investi 1,6 miliarde de dolari pentru a dezvolta tehnologii pentru conducere autonomă împreună cu Aptiv, prin intermediul unei companii mixte de 4 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare investiţie făcută de un producător auto sud-coreean pentru a ajunge din urmă constructorii auto concurenţi pe această piaţă. (News.ro)

7. Grupul Deutsche Telekom/OTE ar fi agreat vanzarea catre Orange a actiunilor detinute la Telekom Romania (n.a doar Romtelecom), dar mai este nevoie si de acordul statului roman care ar avea drept de preemtiune, au precizat, pentru HotNews.ro, surse apropiate procesului. (Wall-Street.ro)

Topics #revista presei #top news