1. Producătorul românesc de soluţii de securitate informatice Bitdefender a anunţat achiziţia companiei olandeze RedSocks, anunţ care marchează prima achiziţie a unei companii de tehnologie de către cea mai mare companie românească de software. (BusinessMagazin.ro)

2. Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a anunţat marţi că o conferinţă de afaceri organizată de regat a atras angajamente de investiţii în valoare de 50 de miliarde de dolari, un succes în opinia sa, în pofida unui boicot internaţional provocat de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, transmite Reuters. (News.ro)

3. În timp ce Parisul şi Frankfurtul se bat pentru supergreii din lumea finanţelor fugiţi din Londra, startup-urile britanice gonite de Brexit se înghesuie în număr tot mai mare în Europa de Est. Lituania se distinge în mod deosebit. (ZF.ro)

4. Autostrada Braşov – Bacău (A13) este singura variantă rentabilă de legare a Ardealului de Moldova, potrivit unei analize ce a inclus patru trasee peste Carpaţii Orientali, au spus pentru ECONOMICA.NET surse oficiale. Potrivit lor, autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni nu îndeplineşte condiţiile pentru obţinerea finanţării europene. (Economica.net)

5. Consiliul Concurenţei analizează, împreună cu Ministerul Finanţelor, posibilitatea de a plafona preţul carburanţilor, în contextul intenţiei Guvernului de a elimina supraacciza, a declarat, marţi, pentru Agerpres, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. (Digi24.ro)

6. Noul Duster Pick-up a fost prezentat, cu caracteristicile preluate de la Duster 2, ceea ce înseamnă că Dacia nu se grăbește cu propria variantă a unui Pick-up Duster. Dacia Duster are o caroserie pick-up și la a doua generație, chiar dacă aceasta nu este una oficială, dezvoltată de uzină, ci de un carosier agreat.(Profit.ro)

7. Tribunalul Prahova a luat marţi o decizie în ceea ce priveşte dosarul de spălare de bani în care au fost trimiși în judecată conducătorii companiei cu capital rus Petrotel Lukoil Ploieşti. Decizia nu este însă definitivă. (Capital.ro)

 

Topics #revista presei #top news