1. Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, calculat pe baza estimărilor membrilor organizaţiei, a urcat în luna septembrie, faţă de luna anterioară, din cauza creşterii ambelor componente ale indicatorului, arată datele publicate, joi, de CFA România. Totodată, peste 75% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. (News.ro)

2. Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a încercat miercuri să convingă congresmenii americani că criptomoneda Libra va fi o forță a binelui, care ar reduce costurile plăilor electronice și ar ajuta oamenii să participe la sistemul financiar internațional, transmite Reuters. (Profit.ro)

3. Chiria medie cerută pentru o garsonieră a depășit în valoare salariul minim net, potrivit site-ului Anuntul.ro. Astfel, în vreme ce chiria medie din București se cifra, în septembrie, la 276 de euro/lună, salariul minim net e undeva la 268,7 euro/lună, ceea ce îngreunează accesul la piața chiriilor. În acest timp, chiria medie pentru două camere e de 406 euro/lună, iar pentru un apartament cu trei camere ajunge la 520 euro/lună. (Economica.net)

4. UiPath, cel mai valoros startup de tehnologie fondat de un român, a concediat până la 400 de persoane, potrivit platformei InformationAge. O sursă internă citată în presa internaţională sugerează că această decizie ar fi surprinzătoare, în contextul în care liderul pieţei de RPA a atras anul acesta o rundă de finanţare Seria D de 568 milioane dolari. (ZF.ro)

5. Clientii magazinelor online se uita atent la termenele de livrare, acesta fiind unul dintre cele mai importante elemente dupa care aleg sa cumpere. Un procent de 69% dintre acestia nu mai comanda a doua oara de la un retailer online, daca prima comanda i-a intarziat, a declarat Oana Antohe, marketplace seller performance manager, eMag, in cadrul evenimentului Retail Arena, organizat de wall-street.ro. (Wall-Street.ro)

6. Modelul Opel Astra K a primit un facelift acum, pe final de 2019, să fie proaspăt în tot anul 2020, când vine pe piață cel mai redutabil rival al său, Volkswagen Golf (VIII). Opel Astra primește, odată cu acest facelift, o gamă de motorizări complet nouă, absolut toate propulsoarele având acum trei cilindri. (HotNews.ro)

7. Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene, conduce joi ultima sa sedinta a Consiliului BCE. Un bilant al bancherului care a salvat singur moneda euro, dar care ramane o figura tragica. (Ziare.com)

 

Topics #revista prezei #top news