1. Companiile care vor sa ramana relevante in piata au inteles ca viitorul va fi despre utilizarea tehnologiei si digitalizarea proceselor de lucru. Asta se traduce in viteza mai mare de dezvoltare, o reducere semnificativa de costuri si o crestere a volumului de business. In acest context, tot mai multe companii au inceput sa integreze inteligenta artificiala si algoritmii de machine learning in procesele de recrutare. (Wall-Street.ro)

2. Grupul german Zeitfracht, cu operațiuni în logistică, transport naval și imobiliar, dar și în aviație, cumpără un pachet de acțiuni la compania low-cost Blue Air, cel mai mare transportator aerian român și al doilea mare jucător pe piața locală, după rivalul ungar Wizz Air, care-i va asigura o poziție de control. (Profit.ro)

3. Mai mulţi cititori au contactat ECONOMICA.NET zilele acestea pentru a atrage atenţia că deşi au decizii de rambursare pentru TVA, nu au primit încă banii care li se cuveneau. ANAF face an de an public un calendar cu sumele şi data de la care vor fi plătite, lucru care acum îi lipseşte din repertoriu. (Economica.net)

4. Veniturile organice din servicii ale Vodafone România au scăzut cu 0,8% în trimestrul încheiat pe 31 decembrie 2018, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior, din cauza impactului negativ al tarifelor de interconectare (Mobile Termination Rates), de la 0,96 eurocenţi/minut la 0,84 eurocenţi/minut pentru apelurile de voce mobilă, a anunţat vineri compania de telefonie mobilă. (ZF.ro)

5. Polonia a decis să excludă echipamentele Huawei din dezvoltarea reţelei 5G, preferând să folosescă tehnologie europeană, după ce un oficial al companiei chineze a fost arestat, sub acuzaţia de spionaj, relateează Reuters. (Mediafax.ro)

6. Universităţi americane de top renunţă la echipamentele de telecomunicaţii ale Huawei Technologies şi ale altor companii chineze, pentru a evita pierderea finanţării federale, potrivit unui noi legi referitoare la securitatea naţională adoptată de administraţia Trump, transmite Reuters. (News.ro)

7. In China a fost creata o aplicatie, la cererea Guvernului, care incurajeaza cetatenii sa raporteze datornicii. Practic, aplicatia ii anunta ca in vecinatate se afla oameni care au datorii, incurajandu-i sa-i raporteze. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news