1. Culturile de iarnă nu sunt în cele mai bune condiţii, indică ultima prognoză a Comisiei Europene. Instituţia estimează că fermierii ar putea obţine în medie 4,5 tone de grâu la hectar, cu 5,4% mai puţin decât anul trecut. România ar putea avea astfel a doua cea mai mare scădere a randamentului la această cultură, după Spania pentru care se prognozează un minus de 16 procente. (Economica.net)

2. Familia Reimann, una din cele mai bogate din Germania, la conducerea firmei care deține, printre altele, produsele anticalcar Calgon sau rețeaua de restaurante de tip fast food Pret a manger, a recunoscut duminică că a avut legături cu regimul nazist al lui Adolf Hitler, transmite AFP. (Profit.ro)

3. Transportatorul aerian național Tarom și-a crescut în 2018 cifra de afaceri, numărul de pasageri, veniturile și vânzările, precizează Werner Wolff, directorul demis de la Tarom de ministrul Transporturilor. Acesta vine cu precizări duminică, în urma declarațiilor ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, care a spus sâmbătă că 40% din pierderile Tarom pe 2017 au fost făcute în mandatul lui Werner Wolff, iar în două luni din 2019 acesta a ”bifat” pierderi de 47 milioane lei. (Capital.ro)

4. Italia a semnat un acord preliminar cu China, care o face prima naţiune din G7 – grupul statelor industrializate, care se alătură iniţiativei chineze de infrastructură „Belt and Road”, alături de alte 30 de înţelegeri între companii locale şi chineze, relatează Reuters. (Mediafax.ro)

5. Patronii de firme de taxi se opun cel mai mult aplicațiilor de ridesharing, iar aceștia au influență mare asupra politicienilor, în condițiile în care sunt încă mulți bani, dar și multă corupție în domeniul transporturilor, a declarat vineri, la Cluj, Martin Villig, cofondator al aplicației de ridesharing Bolt (fosta Taxify), prezentă și în România. (StartupCafe.ro)

6. Piaţa de artă a crescut, pentru a treia oară consecutiv, graţie unui volum de tranzacţii record: 539.000 de loturi vândute, adică de două ori mai mult decât în anul 2000. În Occident, cumpărătorii s-au arătat extrem de încrezători de-a lungul primului semestru, însă mult mai exigenţi la prima sesiune de vânzări din toamnă. Veniturile au crescut cu 4% anul acesta în lume, atingând 15,5 miliarde de dolari, potrivit bilanţului realizat de Artprice. (News.ro)

7. Legiuitorii din California au introdus un proiect de lege prin care se doreste restrictionarea si, in unele cazuri, chiar interzicerea folosirii smartphone-urilor de catre elevi in timpul orelor. Conform proiectului de lege, scolile ar urma sa fie obligate sa adopte masuri in vederea monitorizarii si limitarii utilizarii telefoanelor, chiar si in timpul activitatilor sponsorizate de scoala. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news