1. Tesla a devansat joi General Motors, devenind cea mai valoroasă companie auto americană în funcţie de capitalizarea bursieră, în urma unui avans de 17% al acţiunilor consemnat după raportarea unui profit peste aşteptările analiştilor în trimestrul al treilea, transmite Reuters citat de News.ro. (News.ro)

2. S-a dublat o importantă taxă! Este oficial. Aceasta a fost majorată, astăzi, de la 1% la 2%, creștere foarte mică, susține primarul Capitalei, Gabriela Firea. Este vorba de taxa turistică. Aceasta a fost majorată de la 1% la 2%. Primarul Capitalei susține că este o creştere foarte mică, reprezentând bani care vor aduce beneficii bucureştenilor, prin crearea de noi locuri de muncă şi creştere economică.  (Capital.ro)

3. România este cel mai mare producător de haine şi pan­tofi din Europa, mărci precum Armani, Dolce & Gabbana, Zara, Max Mara sau Nike lucrând cu producători locali, conform celui mai recent raport (ediţia 2019) al Clean Clothes, o organizaţie care grupează mai mul­te sindicate din industria de profil şi mai multe organizaţii non-guvernamentale. (ZF.ro)

4. Gigantul american nu vrea să fie doar un intermediar, care își folosește infrastructura pentru a livra jocurilor altor producători, ci vrea să devină el însuși producător de jocuri. (Profit.ro)

5. Vicepreşedintele american Mike Pence a acuzat joi China de ”îngrădirea drepturilor şi libertăţilor” din Hong Kong, în cadrul unor critici ample aduse comportamentului Beijingului, insistând însă că Statele Unite nu doresc confruntările sau ”decuplarea” insulei de principalul său rival economic. În acelaşi timp, Pence a criticat compania Nike şi National Basketball Association (NBA) pentru că s-au supus punctului de vedere al Beijingului, de limitare a libertăţii de exprimare. (News.ro)

6. Cei care au in grija insula Muillon, in largul coastei britanice, au descoperit recent, cu stupoare, ca aceasta este impanzita de benzi elastice. Initial, s-au aratat nedumeriti, mai cu seama ca acolo nu locuieste niciun on, doar pasari. Mai mult, niciun om nu poate ajunge pe insula fara un permis special. (Ziare.com)

7. Nu ar fi frumos sa inchei anul cu o vacanta memorabila, intr-o destinatie in care visezi sa ajungi de foarte mult timp? De la locuri exotice, cu plaje spectaculoase, pana la zone montane, cu peisaje irezistibile, sau orase pline de viata, iata o lista care ar putea sa te inspire. (Wall-Street.ro)

 

Topics #revista presei #top news