1. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat şi a verificat unul dintre operatorii de telefonie mobilă care a început să trimită abonaţilor mesaje privind creşterea costurilor abonamentelor, ulterior demarării controlului înregistrându-se şi reclamaţii în acest sens. (News.ro)

2. Compania americană Uber reacționează după ce a pierdut în tribunalul Cluj-Napoca și apelul în procesul cu taximetriștii și nu mai are voie să deruleze “practici de concurență neloială” în acest oraș, transmițând că decizia este dezamăgitoare, dar crede că aplicația poate continua să funcționeze. (Profit.ro)

3. Proprietarii unităţilor de cazare din staţiunea Rânca, judeţul Gorj, se plâng că, deşi au coborât tarifele faţă de anul trecut, pentru a atrage clienţii, vor rămâne cu camerele goale, în perioada sărbătorilor pascale. Ei dau vina pe autorităţile locale, care nu ar fi creat condiţii pentru turişti. (ZF.ro)

4. Preţul cărnii de miel din pieţele şi magazinele din ţară este similar cu cel practicat de producători anul trecut: 20-27 de lei/kilogram. Oferte mai bune se găsesc, însă, pe Facebook, de unde doritorii pot cumpăra cu până la 10 lei mai ieftin kilogramul de carne de miel. (Mediafax.ro)

5. Pretul petrolului Brent a urcat joi la 75 de dolari pe baril pentru prima oara in ultimele sase luni, dupa ce ingrijorarile legate de calitate au dus la oprirea unor exporturi de titei rusesc in Europa, in timp ce Statele Unite se pregatesc sa inaspreasca sanctiunile impotriva Iranului, transmite Reuters. (Ziare.com)

6. Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Caraş Severin, Timiş şi Arad sunt judeţele cu cele mai scumpe terenuri arabile, iar oameni de afaceri precum Ioan Niculae, Sorin Paul Stănescu, Becali sau Horia Culcescu exploatează aici cele mai mari suprafeţe luate în arendă de la Agenţa Domeniilor Statului. (Economica.net)

7. Numarul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finele lunii martie 2019, de 9.288 persoane, in crestere cu 15 persoane fata de februarie. Cei mai multi sunt fosti procurori si judecatori, care primesc, in medie, o pensie LUNARA de 18.088 de lei. Cat din aceasta suma se plateste din bugetul de stat? (Wall-Street.ro)

 

 

Topics #revista presei #top news