1. Criptomonedele au intrat, de câteva zile, în cădere liberă. După ce se stabilizase, timp de mai bine de şase luni, peste pragul de 6.000 de dolari, Bitcoin s-a prăbuşit, în ultima săptămână, la mai puţin de 4.400 de dolari. Celelalte monede virtuale urmează acelaşi trend. (Economica.net)

2. Acordul de Brexit negociat de guvernul premierului britanic Theresa May ar “sărăci” Marea Britanie cu 100 de miliarde de lire pe an şi ar determina o scădere a valorii economiei britanice de 3,9% pe an, până în 2030, indică o analiză independentă citată luni de Press Association. (Capital.ro)

3. Nivelul tranzacțiilor imobiliare s-a stabilizat în acest an la 700 de milioane de euro. Piața este dependentă de câteva schimburi mari, greu de previzionat, atrage atenția Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România.(Profit.ro)

4. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat că transferul unor dividende de la companiile de stat la buget este o decizie “perfect legală”, care nu a afectat nicio investiţie aflată în derulare la aceste companii. (Money.ro)

5. Martin Slabbert, cofondator şi CEO al Prime Kapital, companie de dezvoltare imobiliară şi investiţii, spu­ne că după Cluj, cel mai mare po­ten­ţial de creştere în perioada ur­mă­toare o are Iaşiul, IT-ul fiind un puter­nic motor. (ZF.ro)

6. Liderii Renault şi Nissan vor încerca în această săptămână să îşi protejeze operaţiunile comune de o posibilă luptă pentru putere între cei doi producători auto, în urma arestării şocante a liderului alianţei, Carlos Ghosn, pentru acuzaţii de ilegalităţi financiare, transmite Reuters. (News.ro)

7. In anul 2017 doar 7% din populatia Uniunii Europene nu isi permitea un autoturism, insa in Romania procentul era de peste patru ori mai mare, in conditiile in care 29,8% din populatia Romaniei era in situatia de a nu isi permite o masina, arata datele publicate sambata de Eurostat. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news