1. Uniunea Europeană (UE) va examina în mod favorabil o solicitare a Guvernului britanic de amânare a Brexitului, a declarat un oficial european de rang înalt, după ce Theresa May a anunţat marţi,, într-un discurs pe care l-a susţinut în Camera Comunelor, că lasă Parlamentului opţiunea de a amâna Brexitul, relatează Reuters. (News.ro)

2. Randamentul la fondurile de pensii private din Pilonul II au depasit in mod constant inflatia, subliniaza Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR). Precizarile vin dupa ce Pilonul II de pensii a fost criticat in aceste zile de guvernanti, care au spus ca fondurile de pensii private nu sunt investitori si au randament la jumatate fata de titlurile de stat. (Ziare.com)

3. Bank of America renunţă la numele „Merrill Lynch” pentru unele dintre diviziile sale, eliminând din piaţă o marcă cu o istorie îndelungată pe Wall Street, într-un efort de marketing de durată, anunţă Reuters. Banca de investiţii şi divizia de pieţe de capital elimină numele vechi de 104 de ani pentru a deveni BofA Securities, iar activităţile de management al averilor vor fi numite “Merrill”, fără Lynch. (Mediafax.ro)

4. Bugetul general consolidat a încheiat prima lună din an cu venituri în creştere cu 15% faţă de ianuarie 2018 şi cheltuieli mai mari cu 22,7%, surplusul bugetar de 717 mil. lei find cel mai mic înregistrat într-o primă lună din an, din 2011 încoace. (ZF.ro)

5. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi România la plata unor despăgubiri în valoare totală de peste 2,7 milioane de euro în procesul deschis de Ana Ionescu şi alţi reclamanţi. Sentinţa arată că s-a reţinut ca fapt că “reclamanţii au obţinut decizii definitive ale instanţelor care au stabilit că naţionalizarea proprietăţilor lor de către fostul regim comunist a fost ilegală şi că ei nu au încetat niciodată să fie proprietarii legitimi ai acestor proprietăţi. (Economica.net)

6. Ședința de tranzacționare de la Bursa de Valori București a fost aparent neconcludentă, cu deviații minore față de referințe ale principalilor indici, însă titlurile Băncii Transilvania, care au adunat schimburi consistente, au avut o apreciere puternică. (Profit.ro)

7. Marii producători de smartphone-uri au început cursa lansărilor de device-uri care suportă tehnologia 5G și/sau a celor cu ecrane pliabile, dar analiștii avertizează că în prezent tehnologia este încă prea rudimentară și scumpă pentru a atrage consumatorii. Huawei a prezentat la MWC Barcelona un smartphone pliabil, din generaţia 5G, la un preţ de 2.600 de dolari, după ce Samsung a anunţat un dispozitiv asemănător, cu câteva zile în urmă, la un preţ de 2.000 de dolari. (StartupCafe.ro)

 

 

Topics #revista presei #top news