1. Preşedintele american Donald Trump avertizează că acordul divorţului încheiat între Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) ar putea să dăuneze schimburilor comerciale între Washington şi Londra, relatează AFP. (News.ro)

2. România concurează cu Bulgaria şi Ungaria pentru o nouă uzina Skoda, potrivit Automotive News Europe, o investiţie de tip “greenfield” de peste 1 miliard de euro şi cel puţin 4.000 – 5.000 de noi locuri de muncă, informează Ziarul Financiar. (Mediafax.ro)

3. Culisele celei mai mari amenzi din istoria pensiilor private: Cum a votat fiecare membru din conducerea ASF, după ce Dragnea a spus că ar trebui acționat foarte dur în cazul NN Pensii (HotNews.ro)

4. Cel mai mare câştigător al noului val de licitaţii lansat de către Compania de Autostrăzi este până acum constructorul italian Astaldi, potrivit datelor centralizate de către Economica.net. Pe podium se mai află constructorul român Dorinel Umbrărescu şi turcii de la Alsim Alarko. (Economica.net)

5. Consumul rămâne la putere în piața creditării și ajunge la cel mai ridicat ritm anual de creștere post-criză. Creditul pentru locuințe rămâne puternic, dar, conform datelor analizate de Profit.ro, dinamica se reduce la cel mai redus nivel din ultimele 14 luni (Profit.ro)

6. Propunerea legislativa privind introducerea bauturilor racoritoare cu un continut ridicat de zahar in categoria produselor pentru care se percep taxe a trecut luni de Senat, prin adoptare tacita, ca urmare a implinirii termenului pentru dezbatere si adoptare. (Ziare.com)

7. General Motors a anunţat că va concedia circa 14.000 de angajaţi, atât în segmentul de corporate cât şi în fabrici, şi va închide şapte facilităţi de producţie la nivel global până la finalul anului viitor, în contextul unei realinieri la mediul de business prin care gigantul vrea să se pregătească pentru era maşinilor electrice şi a celor autonome, potrivit Bloomberg (ZF.ro)

 

Topics #revista presei #top news