1. În anii de după criza financiară, oraşele globale precum Londra, Hong Kong şi New York păreau să iasă din tiparele ciclului pieţei imobiliare, datorită concentrării ridicate de locuri de muncă în industria financiară şi a unei credinţe răspândite în masă – conform căreia aceste oraşe oferă un paradis investitorilor, potrivit Bloomberg. În Manhattan, preţul mediu pentru un apartament a scăzut sub 1 milion de dolari pentru prima dată în ultimii trei ani. (ZF.ro)

2. Grupul sud-african de e-comerț și media Naspers, proprietarul eMag, este aproape de încheierea unui acord pentru preluarea integrală a portalului rusesc de anunțuri Avito, cel mai mare din Rusia și al treilea cel mai mare din lume. (Profit.ro)

3. Consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, a declarat la Antena 3 că nu are card sau cont bancar la vreo bancă şi că primeşte salariul în plic. Şi fostul premier Mihai Tudose a spus că nu deţine vreun cont bancar şi că primeşte banii “la plic”. (Economica.net)

4. Deutsche Bank analizează o fuziune cu una dintre băncile franceze BNP Paribas sau Société Générale, scrie publicaţia germană Handelsblatt, care citează surse din interiorul băncii. Fuzinea ar putea fi reuşită, deoarece ar pune în comun activităţi complementare, cele orientate spre instituţii financiare şi corporate ale Deutsche Bank cu cele de retail ale băncilor franceze. (Mediafax.ro)

5. Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat anul trecut cu un deficit de 27,3 miliarde lei (5,85 miliarde euro), 2,88% din Produsul Intern Brut (PIB), sub ţinta anuală stabilită de 2,97% din PIB, arată datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor. (News.ro)

6. Clotilde Armand, consilier local USR la Primaria Sectorului 1, semnaleaza faptul ca Tel Drum, firma aflata in stare de insolventa si trimisa in judecata pentru fraude cu bani europeni, a castigat o noua licitatie de 10 milioane de lei de la Consiliul Judetean Teleorman. (Ziare.com)

7. Dupa trei ani de prezenta pe piata serviciilor medicale din Timisoara, reteaua de sanatate Regina Maria isi consolideaza prezenta in vestul tarii, prin preluarea furnizorilor de servicii de imagistica – centrele de radioimagistica dr. Birsasteanu si Telescan, care numara cinci unitati specializate. (Wall-Street.ro)

 

Topics #revista presei #top news