1. Pe piata fortei de munca din Romania se contureaza din ce in ce mai mult tendinta de a importa angajati din Asia pentru a compensa migratia masiva a romanilor in Uniunea Europeana. Daniel Mischie, CEO City Grill, sustine in cadrul conferintei HR 2.0 ca solutia pentru stoparea exodului angajatilor din industria HORECA este un salariu minim de 3.000 de lei. (Wall-Street.ro)

2. Cu toate ca n-a demonstrat ca ar fi stare sa construiasca, asa cum a promis, autostrazi si canale navigabile in parteneriat public-privat (PPP), Cabinetul Dancila anunta ca are de gand se se apuce si de linii ferate de mare viteza, care sa lege intre ele regiunile tarii. (Ziare.com)

3. Numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale acrescut în ianuarie cu 1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 2.028, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS). În decembrie 2018, numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 0,4% faţă de aceeaşi lună a anului 2017, până la 2.734. (News.ro)

4. Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus miercuri la Senat un proiect de lege care obligă Banca Națională a României să păstreze în țară 95% din rezervele de aur pe care le deține. Proiectul ar urma să modifice Legea privind Statutul Băncii Naţionale a României. (HotNews.ro)

5. Aplicaţia Monitorul Preţurilor va fi finalizată până la jumătatea lunii martie, urmând ca apoi companiile să încarce datele, informează Consiliul Concurenţei. Aplicaţia este realizată de compania Maguay, un contract cu valoarea de 1,422 milioane lei ( peste 305.000 euro) fiind semnat în acest sens la sfârşitul lunii decembrie 2018. (Mediafax.ro)

6. Londra este cunoscută pentru metodele prin care încearcă să reducă poluarea şi să evite congestionarea traficului, în special în centrul oraşului, iar metoda principală este cea a taxării suplimentare a şoferilor – ceea ce i-a determinat pe mulţi britanici să aleagă metroul sau trenul, potrivit Bloomberg. (ZF.ro)

7. Guvernul a plafonat preţurile la gaze prin OUG 114 şi a re-reglementat piaţa pe motiv că producătorii Petrom şi Romgaz au profitat de liberalizare şi au scumpit gazul. Ce nu spune este că a cauzat şi el, partial, această scumpire. (Economica.net)

8. Producătorul de cărămizi Cemacon (simbol bursier CEON) a înregistrat în 2018 un profit operațional de 32,49 milioane lei, cu 30% mai mare decât în anul precedent, și un profit net de 18,91 milioane lei, cu 43% în creștere față de finalul anului 2017. (Profit.ro)

Topics #revista presei #top news