1. E România în pericol de criză pe piața imobiliară? Ceva condiții ar exista, cererea a mai scăzut în ultima perioadă, iar oferta avansează. Evident, cel mai expus segment e cel rezidențial foarte sensibil la condițiile de pe piață. De altfel, ultimele modificări la Prima Casă indică o scădere a vânzărilor de locuințe, cel mai expus segment la o criză. (Economica.net)

2. Retailerul de mobilă austriac XXXLutz, intrat în România în primăvara anului trecut, după o tatonare a pieței de 10 ani, cu planul de a fi un concurent direct al suedezilor de la Ikea, preia cele două centre comerciale Kika din România. (Profit.ro)

3. Operatorul de servicii medicale private Medlife, controlat de familia Marcu, continuă achiziţiile şi anunţă preluarea a 65% din acţiunile centrului de excelenţă Badea Medica din Cluj-Napoca, bifând astfel cea de-a 23-a achiziţie derulată până în prezent de Grup. (ZF.ro)

4. Ren Zhengfei, fondatorul şi directorul executiv al Huawei Technologies, neagă posibilitatea unor represalii ale Beijing împotriva Apple, afirmând că s-ar opune unei astfel de acţiuni din partea Chinei, relatează Bloomberg. (Mediafax.ro)

5. Estimam la începutul acestei luni că „bulgărele de zăpadă”, adică datoria publică a statului, va ajunge la circa 360 miliarde lei. Ei bine, autoritățile române au transmis celor de la Bruxelles că va fi mai mare. Suma anunțată este de 362,6 miliarde lei, adică o creștere de aproape 10%, față de anul trecut. (HotNews.ro)

6. Directorii firmelor din România estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industrie şi servicii, dar şi o creştere a activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul, până în iulie, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

7. Oamenii de stiinta au creat o banda pentru brat care poate functiona ca un “termostat personal”, mentinand constanta temperatura corpului.Dispozitivul poate functiona pana la opt ore, iar inventatorii spun ca este solutia perfecta pentru cladirile cu sisteme centralizate de incalzire si racire, cand este dificil sa setezi o temperatura care sa multumeasca pe toata lumea. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news