1. Exporturile României către state din afara Uniunii Europene susțin unul din șase locuri de muncă la nivel național, relevă un studiu al Comisiei Europene referitor la comerțul extern al Uniunii. (Profit.ro)

2. Bulgaria va face parte din spaţiul Schengen din 2019, pentru început doar cu frontierele aeriene, anunţă publicaţia bulgară 24 Chasa, citând afirmaţii ale liderului europarlamentarilor PPE, Manfred Weber şi candidat pentru preşedinţia Comisiei Europene. (Economica.net)

3. Directorii firmelor din România estimează o scădere a activităţii şi a numărului de angajaţi în construcţii, până în ianuarie, dar şi o creştere moderată a preţurilor, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

4. Odată cu frigul și vremea rea vin și facturile scumpite. Preţul energiei electrice şi al gazelor din România va avea o tendinţă de creştere. În situația de față, mulți români care locuiesc la bloc ar putea fi puși în situația de a nu-și plăti întreținerea. (Capital.ro)

5. Hotelurile din Bucureşti ce vor găzdui delegaţii în perioada în care România va deţine preşedinţia Consiliului UE îşi vor rotunji veniturile cu cel puţin 7,5 milioane de euro, având în vedere cele 50.000 de nopţi de cazare generate de acest eveniment şi un tarif mediu de cazare de 150 de euro pe noapte estimat de ZF. (ZF.ro)

6. În decembrie Comisia de trecere la euro va face publice un raport de fundamentare a deciziilor viitoare și un parcurs, un document privind măsurile care trebuie luate pentru a ajunge la țintă, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. (HotNews.ro)

7. Presedintele american Donald Trump a avertizat, marti, ca va taia subventiile acordate General Motors, dupa ce cel mai mare producator auto din Statele Unite a anuntat ca va opri productia a cinci fabrici din America de Nord si va desfiinta aproape 15.000 de locuri de munca. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news