1. Populatia rezidenta a Romaniei numara 19.405.000 de persoane, la 1 ianuarie 2019, in scadere cu 125.500 persoane fata de 1 ianuarie 2018, arata datele provizorii ale Institutului National de Statistica, publicate joi. (Wall-Street.ro)

2. Zeci de mii de locuri de muncă sunt vacante la nivel național potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Majoritatea sunt pentru persoanele cu studii liceale, postliceale sau profesionale. Agenţii economici ofereau miercuri un număr de 28.251 locuri de muncă, la nivel naţional, majoritatea pentru persoanele cu studii liceale, postliceale sau profesionale, se arată într-un comunicat al (ANOFM) (Capital.ro)

3. Vânzările de electrocasnice mari şi mici, stimulate de programul Rabla, şi cele de produse electronice, mai ales televizoare, au fost singurele sectoare care au avut creşteri valorice în prima jumătate a anului faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care, per total, piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 2%, la 1,43 miliarde euro, arată datele companiei GfK. (ZF.ro)

4. Alphabet, compania care deţine gigantul Google, își relochează producția de smartphone-uri Pixel din China în Vietnam începând din acest an, deoarece doreşte să îşi construiască un lanţ de aprovizionare ieftin în Asia de Sud-Est, potrivit Reuters, care citează agenţia niponă Nikkei. (Economica.net)

5. În luna iulie, producţia industrială din România nu şi-a revenit după căderea puternică din iunie, iar cauza principală a stagnării este rata insuficientă a comenzilor, potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP şi SNSPA şi publicat joi. (News.ro)

6. Statul roman a imprumut deja in primele opt luni ale anului 58,3 miliarde de lei, peste 80% din aproximativ 72 miliarde de lei, care reprezinta suma propusa pentru tot anul. Astfel, Guvernul a imprumuat in august inca 3,86 miliarde de lei, ajungand in 2019 la 58,3 miliarde de lei. (Ziare.com)

7. Un pakistanez îl înlocuiește pe Hajdenberg în poziția de reprezentant regional al FMI pentru România și Bulgaria. Acesta a lucrat prin Republica Kârgâză și Albania. (HotNews.ro)

 

 

Topics #revista presei #top news