1. Fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat în România, populația vârstnică de 65 ani și peste depășind cu 471.000 persoane populația tânără de 0-14 ani, la 31 iulie 2019 față de 31 iulie 2018, potrivit datelor Institutului Național de Statistică publicate marți. (Profit.ro)

2. România este printre codașii Europei la asociere în agricultură, motiv pentru care cooperațiile rulează doar 200 de milioane de euro anual. Înseamnă cam cât cheltuiesc românii pe flori sau 1,8% din valoarea sectorului vegetal. (Economica.net)

3. Numărul românilor care își achiziționează vacanța de vară încă din toamna anului anterior plecării în concediu este în creștere. Dacă în urmă cu cinci ani doar unul din zece români își cumpăra cu aproape jumătate de an înainte pachetul turistic pentru concediul de vară, în prezent peste jumătate dintre turiști își stabilesc planurile de vacanță cu câteva luni înainte, arată o analiză a Christian Tour, cel mai mare operator de chartere din România. (Capital.ro)

4. În primele nouă luni din 2019 au intrat în insolvenţă puţin sub 4.500 de companii, numărul firmelor intrate în incapacitate de plată fiind cu peste 27% mai mic decât în aceeaşi perioadă din anul anterior, conform Registrului Comerţului. (ZF.ro)

5. Facebook spunea în septembrie că declarațiile politicienilor făcute în rețea nu vor fi supuse proceselor de fact-checking și nu vor fi înlăturate, chiar dacă încalcă regulile de postare stabilite de rețea. Acum, câteva sute de angajați au trimis conducerii o scrisoare în care se spune că nu este normal ca politicenii să fie lăsați să posteze și informații false, findcă acest lucru ar fi dăunător companiei. (HotNews.ro)

6. Grupul Alphabet, proprietarul Google, a făcut o ofertă de preluarea a producătorului de dispozitive purtabile Fitbit, pentru o obţine o parte din piaţa aglomerată a smartwatch-urilor şi dispozitivelor de monitorizare a activităţii de fitness, au declarat luni surse apropiate situaţiei. (News.ro)

7. Utilizarea dronelor industriale incepe sa castige din ce in ce mai mult teren in diverse zone de activitate din Romania. De la topografie pana la viticultura, “robotii zburatori” culeg date mai rapid decat in cazul metodelor traditionale si ii ajuta pe antreprenori sa castige timp pentru a se dedica altor activitati din cadrul business-ului. (Wall-Street.ro)

Topics #revista presei #top news