1. Politica fiscală a guvernului a dus la un dezechilibru important al bugetului spre jumătatea anului, în ciuda unei creşteri robuste a încasărilor statului. Sursa dezechilibrului sunt cheltuielile de consum. E vorba în special de sumele extrem de mari, în creştere continuă, cheltuite cu salariile bugetarilor. La fel se întâmplă la pensii.(Economica.net)

2. În luna iunie, românii au continuat să-și caute joburi noi, volumul total de aplicări pentru un alt job crescând cu 5% comparativ cu luna mai a acestui an. Un procent similar de creștere a fost înregistrat și în comparație cu anul anterior. (Capital.ro)

3. Compania Virgin Active, care deţine circa 240 de cluburi de fitness în 8 ţări, se uită la World Class, business scos la vânzare de fondul de investiţii Resource Partners, arată sursele ZF. Virgin Active, un lanţ de săli de fitness prezent din Australia în Italia şi din Africa de Sud în Thailanda, se uită să pătrundă pe piaţa din România prin preluarea World Class, liderul de piaţă local. (ZF.ro)

4. Rețeaua socială a implementat noi modificări ale algoritmului responsabil de afișarea conținutului, care trimit undeva la coada ierarhiei acele postări care răspândesc informațiile false din zona sănătății.Clickbait-ul cu informații așa-zis senzaționale legate de sănătate, precum postările care susțin leacuri minune nedovedite cu scopul de a realiza trafic sau a vinde, vor fi văzute mai rar pe Facebook. (Profit.ro)

5. Consilierul de la Casa Albă pe probleme comerciale Peter Navarro a declarat că negocierile între Statele Unite şi China se îndreaptă în direcţia potrivită, însă va fi nevoie de timp pentru a ajunge la o înţelegere, relatează site-ul agenţiei Reuters. (Mediafax.ro)

6. Provident Financial România va utiliza Inteligența Artificială pentru proceseler de recrutare, centralizare și ofertare a angajaților. Robotul a fost dezvoltat de un start-up românesc, pe platforma UiPath, companie fondată în România, specializată în dezvoltarea roboților software şi cu o puternică ascensiune globală. (HotNews.ro)

7. Constructorul auto francez Renault şi-a prezentat, miercuri, noul SUV urban Captur, care s-a vândut, până în prezent, de la lansarea sa din 2013, în 1,2 milioane exemplare. (News.ro)

 

Topics #revista presei #top news