1. Avertisment: Bugetarii români “costă” mai mult decât cei polonezi sau italieni. Salariile bugetarilor vor ajunge la 12% din PIB până în 2020, România fiind pe locul 7 în UE după costurile cu angajaţii de la stat. „Avem prea mulţi funcţionari cu salarii mari, iar primăriile gem de oameni care nu au ce să facă.“ (ZF.ro)

2. Două tipuri diferite de roboți, cu construcție și sarcini diferite, dar cu același tip de învățare la bază, demonstrează cât de rapid se pot perfecționa aceștia, devenind progresiv din ce în ce mai buni la sarcinile care le sunt atribuite. (Profit.ro)

3. Prețurile terenurilor au explodat în marile orașe ale României. O analiză a companiei de consultanță imobiliară Dunwell, specializată în sectorul Industrial ne arată unde se află cele mai scumpe terenuri din țară. (Capital.ro)

4. Opt dintre companiile care exploatau anul trecut cele mai mari suprafeţe de teren arabil pentru care s-au solicitat subvenţii aparţin unor investitori străini. Compania daneză Ingleby a devenit al treilea cel mai mare jucător din piaţă după suprafaţa cultivată, luând locul firmei Comcereal Vaslui, înfiinţată de omul de afaceri Adrian Porumboiu, dar aflată în insolvenţă. Surpriza din rândul românilor vine însă din partea lui Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD, Liviu Dragnea. (Economica.net)

5. Cât de pregătite sunt băncile şi sistemul financiar pentru transformările provocate de explozia tehnologiei şi a utilizării Internetului? Singularity University, BCR, Revolut, Pay.UK, TransferGO şi nu numai dezbat subiectul la Bucureşti, la iCEE.fest. (Mediafax.ro)

6. Pentru a beneficia de reducerea TVA de la 9% la 5% la produsele alimentare tradiționale, eco sau montane, firmele trebuie să facă anumite proceduri, explică doi consultanți pentru taxe.Prin Ordonanța de urgență nr. 31/2019, de modificare a Codului fiscal, de la 1 iunie 2019, scade la 5% TVA pentru livrarea  alimentelor  de  înaltă  valoare  calitativă. (StartupCafe.ro)

7. Ferrari a prezentat miercuri un model hibrid de automobil de lux, 4WD SF90 Stradale, care poate circula în linişte pe străzile oraşelor datorită energiei electrice şi să atingă o viteză maximă de 340 de klometri pe oră, transmite Reuters. (News.ro)

Topics #revista presei #top news