1. România înregistrează, în acest an, cel mai bun rezultat agricol din istorie, în condițiile în care producția record de grâu și porumb plasează cifra de afaceri din agricultură aproape de nivelul de 8 miliarde de euro (Profit.ro)

2. Ministrul muncii Olguţa Vasilescu a cerut vineri tratament egal pentru toţi angajaţii europeni, după ce parlamentul Austriei a adoptat miercuri o reformă care ar putea reduce alocaţiile familiale pentru muncitorii străini, informează AFP. (Capital.ro)

3. Industria de soft a devenit principalul aspirator de oameni din IT&C. Cei mai mari 400 de producători de soft au recrutat în 2017 peste 7500 de oameni, ajungând în total la 56.000 de angajaţi, nivel dublu faţă de cei mai mari jucători din telecom. (ZF.ro)

4. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat luni că Europa nu înţelege implicaţiile unei posibile desfăşurări de rachete americane în cazul în care SUA se vor retrage efectiv din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) şi a sugerat că, din punctul de vedere al Rusiei, ar fi corect ca în interiorul NATO şi UE să se desfăşoare o dezbatere pe acest subiect. (Money.ro)

5. Numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în septembrie cu 0,6% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 4006, declinul fiind generat de scăderea cererii în patru din cele opt regiuni ale ţării, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

6. Procesul in care Romania este data in judecata la Curtea de Justitie a UE pentru aerul poluat din Bucuresti a inceput oficial, luni. Ministerul Mediului a primit de la CJUE documentatia depusa de Comisia Europeana, prin care se cere sanctionarea autoritatilor pentru ca nu au luat masurile necesare de sanatate publica. (Ziare.com)

7. După un cutremur mare, pericolul nu dispare imediat. Şocul iniţial declanşează cutremure mai mici, care se pot produce în jurul unei zone afectate timp de mai multe luni. Oamenii de ştiinţă pot prezice puterea şi calendarul acestor replici într-un anumit grad, dar indicarea locurilor exacte unde vor lovi undele de şoc a fost intotdeauna o provocare. (Economica.net)

 

 

Topics #revista presei #top news