1. Probleme mari pentru gigantul Carrefour. Cei de la Autoritatea pentru Protecția Consumatorului au găsit mai multe nereguli la aceste magazine și au luat decizii radicale. Au propus închiderea a două dintre acestea. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea temporară, pe o perioadă de până la 6 luni, a două magazine din reţeaua Carrefour în urma controalelor efectuate în 24 octombrie. (Capital.ro)

2. Banca Comercială Română (BCR) a înregistrat un profit net de 348,8 milioane de lei (73,6 milioane de euro) în primele nouă luni din 2019, în scădere cu 65,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a constituirii unui provizion excepţional în al doilea trimestru din 2019, legat de activitatea BCR Banca pentru Locuinţe.(Economica.net)

3. Compania italo – americană Fiat Chrysler și grupul francez Peugeot SA (PSA) se află în discuții pentru o posibilă fuziune a celor două afaceri, informație confirmată de cele două companii. O posibilă asociere ar crea o companie de 50 de miliarde de dolari. (Profit.ro)

4. Cererea de oameni din industria de IT va rămâne ridicată în anii următori însă pentru anumite roluri – denumite “joburile viitorului din IT” – creşterea numărului de posturi şi competiţia companiilor pentru oameni va fi mai mare, arată un studiu al companiei de analiză IDC. (ZF.ro)

5. Impact Hub Bucharest și EFSE Entrepreneurship Academy lansează un program de pre-accelerare dedicat celor care pot propune soluții tehnologice care să schimbe industria alimentară sau agricultura. Food & Agri Tech Challenge caută startup-uri cu idei fezabile care să participe la bootcamp și un program de 6 luni de creștere pentru a ajunge de la idee la prototip validat. (StartupCafe.ro)

6. Apple are noi probleme cu autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană, care întreabă companiile de vânzări online dacă li s-a spus că folosească serviciul de plăţi mobile al companiei americane, Apple Pay, în locul serviciilor concurente, potrivit unui document obţinut de Reuters. (News.ro)

7. Facebook a anuntat, marti, ca a dat in judecata firma israeliana de supraveghere cibernetica NSO Group, pe care o acuza ca a efectuat un atac informatic impotriva utilizatorilor platformei WhatsApp, mai devreme in acest an. Atacul a vizat jurnalisti, diplomati, activisti ai drepturilor omului, oficiali guvernamentali de rang inalt si alte persoane, potrivit plangerii facute la Tribunalul Districtual din San Francisco, arata Reuters.(Ziare.com)

Topics #revista presei #top news