1. Consiliul Concurentei a sanctionat sapte companii active pe piata comercializarii produselor alimentare din Romania (3 retaileri si 4 furnizori ai acestora) cu amenzi de aproximativ 18,8 milioane euro (87.713.336 lei). Sanctiunile au fost aplicate in cadrul investigatiei privind fixarea preturilor intre retailerii Auchan, Cora si Carrefour si furnizorii acestora, in perioada 2010-2016. (Wall-Street.ro)

2. ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) derulează în prezent controale la două bănci, vizând impozitul pe profit pentru câștigurile obținute în anii din urmă, potrivit informațiilor transmise Profit.ro de către ANAF. În februarie, ANAF va începe verificările la o a treia instituție de credit, pentru profitul raportat în perioada 2013-2017. (Profit.ro)

3. Statul a ramas fara bani de pensii si salarii, de la banci nu mai reuseste sa se imprumute si a apelat la rezerva de lichiditate din Trezorerie. Bani ce erau insa meniti sa asigure finantarea tarii pentru cateva luni, in cazuri exceptionale. Astfel, Romania se indreapta catre o criza economica generata de actualul guvern, este concluzia trasa de consultantul fiscal Gabriel Biris. (Ziare.com)

4. Companiile româneşti şi străine, membre ale Coaliţiei pentru Dezvoltarea Românie (CDR), atrag atenţia Guvernului asupra impactului negativ pe care OUG 114/2018 îl va avea asupra economiei locale, menţionând că acest act legislativ schimbă, în mod brutal, reguli în sectoare care susţin modernizarea economiei, respectiv sectorul energetic, sectorul telecomunicaţiilor, sectorul financiar-bancar şi piaţa de capital. (ZF.ro)

5. Poliţiştii fac şase percheziţii, joi dimineaţa, în Bucureşti şi în Argeş la persoane bănuite de evaziune fiscală, după ce ar fi cumpărat 300 de maşini din spaţiul intracomunitar,apoi le-ar fi vândut în România, fără înregistrarea în contabilitate. Prejudiciul cauzat statului depăşeşte 5 milioane lei. (Mediafax.ro)

6. Banca Naţională a României (BNR) are nevoie de un guvernator şi un Consiliu de Administraţie, care să nu aplece urechea la cântecele de sirenă ale unei guvernări care nu doreşte disciplină bugetară, a declarat la RFI de eurodeputatul PNL Theodor Stolojan, comentând conflictul PSD-BNR. (News.ro)

7. Facebook a fost intens criticată în 2018 și scandalurile s-au ținut lanț, dar la capitolul financiar compania a stat excelent, având un profit net record de peste 22 miliarde dolari și venituri de peste 55 miliarde dolari. Compania spune că, în total, Facebook, Instagram, Whatsapp și Messenger sunt folosite de 2,7 miliarde de oameni. (HotNews.ro)

 

 

Topics #revista presei #top news