1. Consiliile de Administratie ale companiei italo-americane Fiat Chrysler Automobiles (FCA) si grupului francez PSA au aprobat, joi, fuziunea intre cele doua firme. Entitatea combinata, cu o capitalizare bursiera de aproximativ 50 de miliarde de dolari, va avea vanzari anuale de aproape noua milioane de vehicule, fiind al patrulea producator auto global, dupa Volkswagen, alianta Renault – Nissan – Mitsubishi si Toyota. (Ziare.com)

2. Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, a finalizat tranzacția prin care cumpără divizia de antene și filtre pentru rețele mobile a companiei germane Kathrein, inclusiv a subsidiarei de pe piața din România.(Profit.ro)

3. Cei trei giganți din industria auto – Dacia, Ford și Daimler -, Rompetrol Rafinare și Honeywell, primii cinci cei mai mari exportatori ai României, au generat în primele șapte luni ale anului exporturi în valoare totală de peste 6,1 miliarde de euro, în scădere față de perioada similară a anului trecut. (Economica.net)

4. Lovitură grea pentru eMag. Compania a fost dată în judecată de un alt jucător de pe piață pentru încălcarea legii 84 din 1998, lege ce reglementează, printre altele, drepturile asupra mărcilor înregistrate. (Capital.ro)

5. Irum Reghin, compania care a produs, după 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare, primul tractor ro­mânesc, Tagro, destinat cu precădere fermelor mici şi mijlo­cii, primeşte comenzi pentru brandul creat la Reghin şi care costă 34.500 de euro. (ZF.ro)

6. Industria din România, în luna septembrie, a ieşit parţial din depresiune, dar revenirea s-a produs mai mult pe seama cererii interne decât a comenzilor pentru export, potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP şi SNSPA şi publicat joi. Specialiştii avertizează că, în ultimul an, industria nu a creat locuri noi de muncă. (News.ro)

7. Romania isi poate creste nivelul veniturilor bugetare ca pondere din Produsul Intern Brut (PIB), insa nu printr-o marire a taxelor, care ar “infunda” economia in cazul unei recesiuni, considera Lucian Croitoru, consilier pentru politica monetara BNR. (Wall-Street.ro)

Topics #revista presei #top news