1. Rata angajării în rândul absolvenților din Uniunea Europeană cu vârsta cuprinsă între 20 și 34 de ani, care au reușit să ajungă la un nivel terțiar de educație în precedenții trei ani, s-a situat anul trecut la 85,5%, România fiind peste media europeană, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat). (Profit.ro)

2. Primarii celor mai mari orase din Romania au trecut in declaratiile de avere, pe langa salariile incasate, si terenurile, casele, padurile si locurile de veci pe care le detin. In topul celor mai bogati primari intra Gabriela Firea, Emil Boc, Mihai Chirica si Ilie Bolojan. (Wall-Street.ro)

3. Servicul de car-sharing își face încet încet loc și pe piața din România, cu o nouă companie care se pregătește să se lanseze săptămâna viitoare la București. Potrivit unei invitații de presă, Spark România se lansează oficial pe 10 iulie. Car sharing-ul este un serviciu de închiriere al mașinilor pe perioade scurte de timp, foarte popular în marile orașe ale lumii pentru că utilizatorii nu plătesc combustibilul sau locul de parcare.(Economica.net)

4. Teamnet Internaţional, fostul jucă­tor dominant de pe piaţa locală de inte­grare IT&C care a intrat în insolvenţă în 2017, a înregistrat în 2018 pierderi nete în valoare de 59,6 mil. lei, în scă­dere cu 12% faţă de anul anterior, con­form datelor disponibile pe site-ul Minis­terului Finanţelor Publice. (ZF.ro)

5. Preşedintele american Donald Trump a acuzat din nou China şi Uniunea Europeană că sunt implicate într-un “joc major de manipulare monetară” pentru a concura cu Statele Unite, adăugând că Washingtonul ar trebui să facă acelaşi lucru, informează site-ul agenţiei The Associated Press. (Mediafax.ro)

6. Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în mai, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ca serie brută, cu 3,9%, ritm scăzut faţă de cel din luna precedentă, arată datele transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

7. Reprezentantii Facebook au anuntat, joi, ca reteaua sociala este din nou operationala 100% dupa o pana majora ce i-a afectat miercuri diferite servicii in lume (Facebook, Messenger, Instagram si WhatsApp) . Potrivit website-ului DownDetector, citat de France Presse, care inregistreaza pene afectand diferite servicii de Internet, utilizatorii platformelor Facebook au vazut ca primele dificultati au aparut in jurul orei 12:00 GMT. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news