1. Principalele valute din Europa Centrala si de Est (CEE) ar urma sa se aprecieze usor fata de euro in urmatorul an, conform unui sondaj realizat de Reuters, deoarece bancile centrale din regiune indica mentinerea unor rate stabile ale dobanzilor, spre deosebire de politicile anuntate de Rezerva Federala a SUA (Fed) si de oficialii Bancii Centrale Europene (BCE). (Wall-Street.ro)

2. Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au scazut cu 4,9% in iunie, la 223.421 unitati, a patra luna de declin consecutiv, a anuntat joi Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), insa vanzarile de vehicule marca Dacia au crescut. (Ziare.com)

3. Samsung Electronics a estimat vineri că profitul său operaţional a scăzut cu 56% în trimestrul al doilea, la 5,6 miliarde de dolari, din cauza impactului avut de războiul comercial dintre Statele Unite şi China asupra pieţelor cipurilor şi smartphone-urilor, cu toate că un câştig excepţional a făcut ca rezultatul să depăşească aşteptările analiştilor, transmite Reuters. (News.ro)

4. La sfârșitul lunii aprilie 2019, la nivelul administrației publice locale erau înregistrate 271.315 posturi ocupate, în cadrul instituțiilor publice finanțate integral din bugetele locale, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice (MFP), transmise la solicitarea HotNews.ro. Bineînțeles, cei mai mulți angajați sunt în administrația publică centrală, în jur de 800.000, din care aproape 600.000 în instituțiile finanțate integral din bugetul de stat. (HotNews.ro)

5. Guvernul a modificat modul de calcul al taxei pe care companiile din telecom o plătesc ANCOM, printr-o ordonanţă de urgenţă privind instituirea unor măsuri în domeniul comunicaţiilor electronice şi al infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice adoptată miercuri, 3 iulie. (Mediafax.ro)

6. Cele mai mari 10 companii din România după cifra de afaceri din 2018 oferă salarii medii care variază între 2.400 de lei net (retailerul alimentar Carrefour) şi aproximativ 8.000 de lei net pe lună (producătorul de ţigarete British American Tobacco), arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor transmise de companii sau de la Ministerul de Finanţe. (ZF.ro)

7. ROBOR la trei luni a scăzut la 3,18%, faţă de 3,21%, nivelul din şedinţa precedentă şi a atins cea mai mică valoare din 22 martie 2019 când cotaţia ROBOR 3M a fost de 3,16. Şi ROBOR la şase luni scade şi atinge cea mai scăzută valoare din ultimele trei luni. (Economica.ro)

Topics #revista presei #top news