1. Autoritatea Naţională de Pro­tecţie a Consumatorilor (ANPC) a ordonat, vineri, companiei Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, să înceteze acţiunile demarate privind scumpirea abona­mentelor pentru clienţii persoane fizice – acţiune pe care instituţia a calificat-o drept o „practică comercială incorectă“. Decizia fără precedent a fost dispusă printr-un ordin al preşedintelui instituţiei, Marius Pîrvu. (ZF.ro)

2. Grupul Bayer, care a preluat recent operațiunile Monsanto, estimează finalizarea procesului de integrare a celor două companii pe piața din România în această toamnă, spune Pascal Cassecuelle, director general al Bayer România. (Profit.ro)

3. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a majorat, în T1 din 2019, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 8,4%, respectiv cu 8,5%, reiese din datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). (Economica.net)

4. Tesla urmăreşte sporirea capitalului cu până la 2,3 miliarde de dolari, renunţând la ceea ce Elon Musk a numit „o dietă frugală” şi diminuând preocupările Wall Street privind capacitatea companiei de a depăşi o perioadă în care vânzările au scăzut, transmite Reuters. (Mediafax.ro)

5. Persoanele cu mulți urmăritori pe Instagram vor putea, în curând, să vândă direct în aplicație produsele pe care le promovează, după ce Facebook, care deține Instagram și Whatsapp, a declarat în această săptămână că viitorul cumpărăturilor va depinde de creatorii de conținut online, informează BBC, citată de Mediafax. (StartupCafe.ro)

6. Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în martie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ca serie brută, cu 8,4%, ritm scăzut faţă de cel din luna precedentă, arată datele transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

7. Mai multi fermieri din Prahova – de la Dealu Mare pana la Urlati – s-au trezit, saptamana trecuta, cu viile batute de piatra, chiar daca ele se afla intr-o zona protejata, cel putin in teorie, de scutul anti-grindina al Ministerului Agriculturii. (Ziare.com)

8. Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat sambata, la Brad, ca in luna mai Guvernul va prezenta in mod public un pachet de masuri pentru mediul de afaceri, una dintre solutiile propuse fiind si aceea a unei restructurari financiare pentru companiile de stat si cele private. (Wall-Street.ro)

Topics #revista presei #top news