1. Salariul mediu net a crescut intr-un an de zile (februarie 2018 – februarie 2019) cu 446 de lei, de la 2.487 de lei, la 2.933 de lei, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica. Industriile in care salariul mediu net a avut cele mai mari cresteri sunt educatia, sanatatea si constructiile. (Wall-Street.ro)

2. CFR Călători estimează pierderi de 431,05 milioane lei în acest an, la venituri totale de 2,136 miliarde lei, și va aloca 860,25 milioane lei pentru reparații, potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli al companiei, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, acționarul majoritar al societății. (Profit.ro)

3. Conform datelor oficiale și rapoartelor furnizate de Banca Mondială, produsul intern brut per cap de locuitor a crescut în România cu 6.640 de dolari mai mult decât în 2015. În prezent, acesta este de 26.500 de dolari. (Economica.net)

4. Mii de angajați sunt în pericol de a rămâne șomeri. Un gigant mondial lansează bomba. Va reduce drastic producția companiei din toată Europa. Firma deține mai multe unități de producție și în patru orașe din țara noastră. (Capital.ro)

5. Recent, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a pus în dezbatere un proiect de hotărâre prin care vrea să modifice schema de calcul a dobânzilor pentru programele Prima Casă, Prima Maşină şi “Investeşte în tine”.  (ZF.ro)

6. În anul 2018, peste 200.000 de români (200.200, mai exact) care lucrau part-time doreau şi erau disponibili să lucreze mai multe ore decât în prezent, fiind considerate persoane subocupate, arată datele transmise marți de Institutul Național de Statistică. (HotNews.ro)

7. Facebook a închis numeroase pagini, grupuri şi conturi care avea legături, în mare parte, cu Rusia şi care erau folosite pentru a răspândi informaţii înşelătoare pe reţeaua de socializare şi pe Instagram, transmite Reuters. (News.ro)

8. Ti s-a intamplat, poate, si tie: vorbesti, sa zicem, despre copii intr-un mediu privat si imediat pe telefon incep sa-ti apara reclame la scutece. Ca si cum Google sau Facebook ti-ar fi ascultat discutia. Facebook si celelalte aplicatii nu fac acest lucru, insa explicatia pentru care vezi aceste reclame este chiar mai nelinistitoare de atat, sustine Tristan Harris, un fost angajat al Google si unul dintre razvratitii industriei. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news