1. Avantajul în natură rezultat din utilizarea în interes personal a mașinii de serviciu în cazul microîntreprinderilor și firmelor cărora li se aplică impozitul specific nu va mai fi considerat venit impozabil, potrivit unui document obținut din surse guvernamentale de Profit.ro. (Profit.ro)

2. Produsul Intern Brut al României aferent trimestrului I din 2019 a fost mai mare cu 1,3% în termeni reali raportat la ultimul trimestru al anului trecut şi cu 5%, atât pe seria brută, cât şi pe seria ajustată sezonier faţă de perioada similară a anului 2018, potrivit datelor provizorii (2) publicate luni de Institutul Naţional de Statistică. (Economica.net)

3. Deutsche Bank intenţionează să reducă 18.000 de posturi, într-un plan de restructurare de 7,4 miliarde de euro, informează Reuters. Banca va renunţa la o serie de activităţi şi va încerca să îşi redreseze divizia de investiţii.Instituţia financiară se aşteaptă la o pierdere netă de 2,8 miliarde de euro în al doilea trimestru, ca urmare a costurilor de restructurare. (Mediafax.ro)

4. Mai mult de o treime dintre românii vârstnici și dintre cei cu venituri mici se simt nesiguri în cartier, se arată într-un raport de cercetare privind calitatea locuirii din România. Traficul este cea mai importantă problemă privind mediul din vecinătatea locuinței, acesta constituind o problemă pentru doi din 5 români, mai arată documentul. (HotNews.ro)

5. Registrul Auto Român (RAR) a anunţat, luni, că numărul vehiculelor hibride şi electrice din România este în creştere, în primele şase luni ale anului, prezentându-se pentru obţinerea documentelor cu 50% mai multe astfel de maşini decât în toată perioadă a anului trecut. (News.ro)

6. O parte dintre clientii ING intampina, duminica, probleme asociate tranzactiilor efectuate prin intermediul Revolut de pe carduri Visa, ING primind spre procesare platile de doua ori, informeaza banca pe propria pagina de Facebook. (Ziare.com)

7. Spitalul Ponderas, cea mai mare unitate spitalicească din cadrul reţelei de sănătate Regina Maria, a finalizat anul trecut cu afaceri de 149 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de anul anterior, potrivit datelor publice de la Ministerul de Finanţe şi calculelor ZF. (ZF.ro)

Topics #revista presei #top news