1. Guvernul a ieșit marți să se împrumute din nou prin vânzarea de eurobonduri pe piețele internaționale, în contextul în care la cea mai recentă acțiune de acest fel, din luna martie, a împrumutat 3 miliarde de euro, cea mai mare sumă luată vreodată la o singură ieșire pe extern a României. (Profit.ro)

2. Subsidiara din România a gigantul american Adobe, unul dintre cei mai mari producători de soft­ware din lume, şi-a majorat de aproximativ 4,3 ori profitul net anul trecut, la 12,57 milioane de lei, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe. În 2017, câştigul a fost de 2,91 milioane de lei. (Economica.net)

3. Câştigul salarial este foarte important pentru angajaţii români, însă unii dintre ei spun că ar fi dispuşi să renunţe la o parte din bani în anumite condiţii. Care sunt acestea şi care este poziţia angajatorilor când vine vorba de salarii, aflăm din cel mai recent studiu realizat de BestJobs. (Capital.ro)

4. Salariul mediu pe economie a ajuns la 3.101 lei în luna mai 2019, în creştere cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut. Angajaţii din IT câştigă, în medie, 7.000 de lei net pe lună, iar cei din industria textilă încasează lunar sub 1.800 de lei net. Creşterea de 15% a salariului mediu reprezintă cel mai ridicat nivel de majorare salarială din 2008 încoace. (ZF.ro)

5. Specialiștii Bitdefender au descoperit că atacatorii din spatele amenințării informatice Scranos, apărută la finele anului trecut, au găsit un nou mod de a infecta victime, după ce Bitdefender a desființat mecanismul exploatat inițial prin care se răspândea. (HotNews.ro)

6. Virgin Galactic, compania de turism spaţial a miliardarului Richard Branson, intenţionează să se listeze la bursă, în cadrul unui acord cu o companie de investiţii creată de directorul general al fondului de investiţii Social Capital, Chamath Palihapitiya, a declarat o persoană apropiată situaţiei, citată de Reuters. (News.ro)

7. Facebook a anuntat, luni, ca nu a primit invitatie la summit-ul pentru social media care va fi organizat in aceasta saptamana de Casa Alba. Casa Alba a refuzat in mai multe randuri sa anunte cine va participa la evenimentul programat pe 11 iulie. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news