1. Marea Britanie ar putea să devină prima țară de nefumători din lume. Autoritățile prognozează că până în 2023 1 din 10 britanici nu va mai fuma țigări, iar până în 2030 procentul fumătorilor va scădea sub 5%. Previziunile se bazează pe scăderea numărului de fumători cu 400.000 în 2017. În prezent 14,9% dintre britanici fumează. (BusinessMagazin.ro)

2. 29 octombrie 2018 este data limită până la care ING Bank a decis să închidă toate casieriile fizice din România. Această intenție a fost anunțată încă de la începutul anului, în demersul băncii de a-și transforma toate sucursalele în unități tip self-service. Astfel vor fi eliminate toate operațiunile fizice de la casieriile clasice. (Profit.ro)

3. Un retailer german important intră pe piața din România. KiK, unul dintre cei mai mari discounteri de îmbrăcăminte de pe piața europeană, cu o rețea de 3.500 de magazine, a investit peste 150.000 de euro în primul magazin din România, deschis la Oradea, urmând ca până la finalul anului în curs să deschidă alte 10 unități în țară. (Capital.ro)

4. Șantierul naval din Galați a lansat la apă un spărgător de gheață de dimensiuni impresionante, construit pentru australieni. Nava cântărește 10.000 de tone, iar după ce va fi finalizată și încărcată complet, va ajunge le 25.000 de tone și a costat două miliarde de dolari. (Money.ro)

5. Companiile din Germania sunt afectate de războiul comercial dintre Statele Unite și China. Dependența țării de exporturi și surplusul comercial de care dispune fac din Germania o țară vulnerabilă la climatul comercial global. (Bloomberg.com)

6. Investitorii de pe Wall Street se pregătesc pentru o nouă bulă, cea care se construiește după legalizarea marijuanei și dezvoltarea unei industrii în domeniu. Reacțiile pieței de capital în jurul acestei noi industrii emergente se aseamănă cu bula „dot-com” din anii 1990 și cu vâlva creată recent în jurul cripto-monedelor. (WSJ.com)

7. iPhone XS, lansat recent de către Apple are o caracteristică secretă. Smartphone-ul are încorporată o antenă suplimentară care îi oferă o mai bună conectivitate și, implicit viteze mai bune de transfer a datelor, indiferent de rețea. (Forbes.com)

Topics #revista presei #titlurile zilei