1. În cazul în care negocierile care vizează condițiile de ieșire a Marii Britanii din UE nu se vor finaliza cu un acord, curselor aeriene înspre și dinspre țările Uniunii Europene ar putea fi suspendate. Aceasta a fost o avertizare transmisă de guvernul britanic odată cu un set de documente în care descrie modul în care vor fi afectate industrii cheie de absența unui acord. Cursele aeriene România-Marea Britanie, vor fi, la rândul lor, afectate. (BBC)

2. Cofondatorii rețelei de socializare Instagram, achiziționată de Facebook, și-au dat demisia. Kevin Systrom și Mike Krieger, în vârstă de 34, respectiv 32 de ani, au decis să se retragă din posturile de conducere pe care le ocupau fără să dea un motiv anume. Într-o declarație oficială au spus că sunt pregătiți să înceapă un nou capitol al vieții profesionale, fără să ofere, însă, mai multe informații. (NYTimes.com)

3. Apple încheie procesul de achiziție a aplicației Shazam, specializată în recunoaștere a muzicii. Apple a plătit pentru Shazam 400 de milioane USD, iar schimbarea majoră pe care a anunțat că o va face în următoarea perioadă este eliminarea reclamelor din aplicație. (TechCrunch.com)

4. Primul tramvai autonom este testat și va intra în curând în serviciul de transport public din Potsdam, Germania. Tramvaiul care dispune de inteligență artificială a reușit să se descurce foarte bine pe traseul de 6 km, în condiții reale de trafic. Mai mult, a arătat reacții rapide, încetinind atunci când i-au ieșit în cale oameni care treceau peste șine fără să se asigure. (FastCompany.com)

5. România devine cel mai mare producător de nuci din Europa după ce în ultimii doi ani randamentele plantațiilor au atins cote record. Acum, cultivatorii vor să se organizeze într-o asociație pentru a crea un brand și pentru a investi într-o unitate de procesare. Ar fi un progres pentru această ramură care continuă să se extindă în țara noastră (Economica.net)

6. Dezechilibru major în finanțarea sistemului de sănătate cauzat de diminuarea numărului celor care cotizează. Acum sunt în jur de 6,7 milioane de plătitori care susțin 17,4 milioane de asigurați. Elevii și studenții încadrați într-o formă de învățământ, scutiți de la plata asigurărilor de sănătate sunt mai puțini decât pensionarii care beneficiază de aceeași facilitate. (Profit.ro)

7. Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a avertizat asupra pericolului pe care îl constituie noile tehnologii la stabilitatea economică. A făcut referire la monedele virtuale despre care a spus că sunt o realitate care nu poate fi eliminată, dar ar trebui reglementate pentru a nu ajunge să creeze efecte similare, dar la scară mai largă, asemeni cazurilor Caritas și FNI. (Capital.ro)

Topics #revista presei #titlurile zilei