Anul trecut, statele membre UE au exportat 2,2 milioane de tone de ciocolată și de batoane de ciocolată. 66% din exporturi au fost în interiorul UE, în timp ce doar 34% au mers către țări din afara blocului comunitar și din afara continentului.

Conform datelor publicate astăzi, de ziua internațională a ciocolatei, de către Eurostat, topul exportatorilor europeni este condus detașat de către Germania cu 640.000 de tone sau 30% din totalul exporturilor europene. Pe poziția a doua, dar cu mai puțin de jumătate din cantitatea exportată de către Germania, se clasează Belgia, cu 300.000 de tone sau 13% din totalul exporturilor.

În același timp, țările din UE au importat 220.000 de tone de ciocolată din țări din afara blocului comunitar. Cea mai mare cantitate de ciocolată a fost importată din Marea Britanie, 100.000 de tone, în timp ce din Elveția au fost importate 70.000 de tone.

Mai important decât cifrele, este că astăzi, 7 iulie, sărbătorim ziua internațională a ciocolatei. Să marcăm această zi așa cum se cuvine cu sortimentul preferat!

Topics #7 iulie #ziua internationala a ciocolatei