Gigantul american din industria serviciilor de curierat investește în startup-ul TuSimple care dezvoltă tehnologie pentru camioanele autonome. Prin această investiție UPS își face vizibil interesul pentru vehiculele fără șofer pe care ar putea să vizeze să le introducă în fluxul activităților sale curente, odată ce tehnologia se va demonstra sigură și fiabilă.

Conform Forbes.com investiția UPS în startup-ul originar din San Diego, SUA, dar cu operațiuni și în China oferă investitorului o cotă minoritară în TuSimple. Suma investită de UPS nu a fost divulgată de niciuna dintre părți, dar valoarea de piață a startup-ului a ajuns la 1 miliard USD după ce a primit o nouă investiție de 95 de milioane USD pentru dezvoltarea unei noi faze din tehnologia care va susține camioanele autonome.

TuSimple a reușit să genereze venituri în ultimul an cu ajutorul tehnologiei sale. În Arizona, compania operează o flotă de camionete echipate cu aparatura necesară pentru a deveni autonome. Această flotă a fost introdusă în circuitul comercial local pentru atât pentru a testa tehnologia în condiții reale, cât și pentru a genera venituri pentru companie.

Startup-ul în care au investit cei de la UPS dorește să fie primul care să înceapă să vândă tehnologia pentru camioane autonome, deși are concurență redutabilă care tinde către același obiectiv. Printre cei care lucrează la dezvoltarea de tehnologii similare este Alphabet, compania mamă a Google, precum și o serie de startup-uri din Silicon Valley, cum ar fi Embark, Kodiak și Starsky Robotics.

UPS simte presiunea implementării unor tehnologii noi pentru a ține pasul cu evoluțiile din industrie. Amazon, una dintre cele mai mari surse de venituri pentru UPS a investit într-un startup concentrat pe mașinile autonome, Aurora, care vizează să implementeze tehnologia dezvoltată pe vehiculele folosite pentru servicii de curierat.

Investiția UPS în TuSimple vine după ce starup-ul a finalizat în luna mai testele pentru implementarea tehnologiei pe vehiculele Poștei Americane.

Topics #camioane autonome #investitie #tehnologie #UPS