1. Prima autostradă electrică, în care camioanele circulă pe un sistem similar celui folosit de troleibuze, a început să fie testată în Germania. Germania vrea să-și reducă poluarea realizată pentru transportul mărfurilor prin crearea unei așa-numite e-autostrăzi pentru camioane hibride diesel-electrice. (Profit.ro)

2. Preţurile de consum au crescut cu 0,61% în aprilie 2019, comparativ cu luna anterioară, şi cu 2,75% faţă de sfârşitul anului trecut (decembrie 2018), în timp ce rata anuală a inflaţiei a urcat cu 4,1%, pe fondul scumpirii alimentelor cu 4,98%, a mărfurilor nealimentare cu 3,66% şi a serviciilor cu 3,83%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică date luni publicităţii. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 4,4%. (Economica.net)

3. Compania de cablu RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de televiziune şi cablu şi internet fix de pe piaţa locală, controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, a obţinut în 2018 un profit net de 152,9 mil. lei, aproape la jumătate faţă de anul precedent, potrivit bilanţului depus de operator la Ministerul Finanţelor Publice. (ZF.ro)

4. În luna martie 2019, salariul mediu net a fost de 3075 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 142 lei (+4,8%), au transmis luni reprezentanții Institutului Național de Statistică. Cele mai mari salarii nete au fost în IT&C (7491 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1752 lei). Față de martie 2018, cele mai mari creșteri au fost în activități extractive și în construcții, aceste creșteri depășind 40%. (HotNews.ro)

5. Cel mai bogat român tocmai a anunțat că are planuri mari în viitorul apropiat. Ion Țiriac a preluat turneul de la Madrid în anul 2002. Acum, după 17 ani, miliardarul are în plan să investească într-o arenă de 10.000 de locuri. (Capital.ro)

6. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a inceput un turneu in regiunea Pacificului de Sud duminica, avertizand ca tarile planetei nu sunt pe calea cea buna pentru a-si atinge obiectivele de limitare a cresterii a temperaturilor. (Ziare.com)

7. Grupul farmaceutic german Bayer a angajat o firmă de avocatură pentru a investiga plângerile presei franceze potrivit cărora Monsanto, compania americană de erbicide pe care a cumpărat-o anul trecut, a creat un dosar cu personalităţi influente, transmite Reuters. (News.ro)

Topics #revista presei #top news