1. Antreprenorii români își mută firmele în Estonia. Procesul de înființare a unei firme este simplu, se face online, fără birocrație. Estonia a lansat un program de e-rezidență care a atras deja 167 de români, persoane fizice și peste 30 de firme, în special din domeniul IT și consultanță. (Capital.ro)

2. Infrastructura rutieră din România se dezvoltă cu încă 9 km de autostradă. Cel mai nou tronson de drum de mare viteză va fi deschis după ce CNAIR va face recepția la finalul acestei săptămâni. Tronsonul se află lângă Cluj-Napoca, făcând legătura între localitățile Gilău și Nădășelu. (Economica.net)

3. Guvernul pregătește Programul Rabla pentru electrocasnice, menit să modernizeze și să crească eficiența energetică a locuințelor din România. În cadrul programului se vor acorda vouchere pentru achiziția de electrocasnice noi, cu o valoare de până la 400 de lei. Există și o serie de condiții care trebuie îndeplinite pentru primirea voucherului. (Profit.ro)

4. Companiile chineze din tehnologie se îndepărtează de piața din Statele Unite din cauza restricțiilor comerciale impuse de Washington. Acum caută oportunități de investiții pe piețe mai apropiate, în special în Asia. (Forbes.com)

5. iPhone XS are o problemă majoră, descoperită în urma testelor unui site specializat în review-uri de gadget-uri. Astfel s-a descoperit că bateria noului model de iPhone oferă o autonomie redusă față de modelul anterior. Diferența constatată este de aproape 10 minute. (TomsGuide.com)

6. Companiile din Marea Britanie sunt îngrijorate că nu vor reuși să supraviețuiască întârzierilor provocate de introducerea formalităților vamale care vor intra în vigoare după Brexit. 1 din 10 directori de companii spun că s-ar putea confrunta cu falimentul dacă importurile vor avea întârzieri la vamă cuprinse între 10 și 30 de minute. (WSJ.com)

7. Populația activă a României a scăzut cu 206.000 de persoane în intervalul iunie 2017-iunie 2018, tendință continuată de exodul și dispariția populației, reiese din cel mai recent raport al INS. În același timp a scăzut numărul șomerilor cu 143.000 de persoane. (ZF.ro)

Topics #revista presei #titlurile zilei