iHunt Technology, o companie cu capital românesc, fondată în 2015 reușește să treacă pragul pieței de capital autohtone și pornește în căutarea de noi investitori care să-i susțină dezvoltarea. Începând de astăzi, compania este listată la bursă, iar cei care vor să parieze pe o firmă autohtonă sunt așteptați să achiziționeze acțiuni.

Conform Bursa.ro, sunt disponibile 1,41 milioane de acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei, ceea ce reprezintă 10% din companie. Obiectivul este ca, în următoarele 30 de zile să fie atrași cel puțin 30 de investitori care să aducă o infuzie de capital în companie. Prețul acțiunilor este stabilit de piață, în funcție de cerere și ofertă.

Compania românească este producător sub brand propriu de telefoane mobile și echipamente electronice, precum și importator de produse din acest segment. Pe termen mediu și lung, bazându-se pe o evoluție solidă pe piața locală, compania vizează să devină cel mai mare importator direct de telefoane chinezești, bazat pe diversitate din România.

Din perspectiva segmentului de telefoane mobile, compania este în top 3 branduri românești de pe acest segment, cu o creștere susținută pe piața locală. În perioada 2015 – 2017, cota de piață a companiei pe acest segment a crescut de la 0,1% la 0,8%.

Din punct de vedere strategic, obiectivul companiei este acela de a ajunge într-un orizont de timp de doi ani să devină cel mai mare importator direct de telefoane mobile chinezești sub marcă proprie, prezent în portofoliile celor mai mari operatori de telefonie mobilă din România, Vodafone. Orange, RCS-RDS, Telekom, etc.

Topics #iHunt Technology #listare BVB #piata de capital