1. Un numar de 198.342 de oameni din intreaga lume aveau in 2018, individual, o avere egala sau mai mare de 30 milioane de dolari, dintre care doar 215 erau din Romania, potrivit raportului Knight Frank Attitudes Survey. Dimensiunea acestui grup, denumit Ultra high-net-worth individuals (UHNWI), ar urma sa creasca, in urmatorii 5 ani, la nivel global, cu pana la 22% (alti 43.000 de oameni vor trece pragul unei averi de 30 milioane de dolari) si cu 29% in Romania. (Wall-Street.ro)

2. Scutirea de impozit pe venit a angajaților din sectorul IT este o măsură bună, care în timp a dus la dezvoltarea acestui domeniu, spune ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, precizând că a avut discuții cu patronatele din mai multe domenii, cum ar fi industria textilă și industria prelucrătoare, pentru o posibilă extindere a acestei facilități, astfel încât respectivele domenii să se poată dezvolta. (Profit.ro)

3. Radu Căprău, directorul diviziei Downstream Oil al OMV Petrom, vorbeşte, pentru cititorii ECONOMICA.NET despre preţurile carburanţilor, despre creşterea dependenţei de importurile de petrol, despre reţeaua de depozite şi poziţionarea pe piaţă şi evoluţia viitoare a reţelei de benzinării a companiei. (Economica.net)

4. Compania Michelin România, parte a grupului francez Michelin, unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial, cu vânzări totale de peste 22 mld. euro în 2018, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 3,076 mld. lei (661,6 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. (ZF.ro)

5. Huawei începe să câştige câteva mici lupte, însă războiul economic dintre SUA şi China în care este prinsă compania încă nu s-a terminat. Se pare că cererea pentru dispozitivele Huawei a scăzut destul de mult în ultimele săptămâni, iar acum, producătorul chinez începe să limiteze producţia anumitor modele. (Go4IT.ro)

6. Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că Marea Britanie şi Statele Unite ar putea încheia un acord comercial major după ce Regatul Unit se “descătuşează”, informează cotidianul The Guardian. (Mediafax.ro)

7. iOS nu mai este sistemul de operare valabil atât pentru smartphone-urile, cât şi pentru tabletele Apple. Apple a anunţat în prima zi a conferinţei WWDC 2019 că tabletele iPad vor avea propriul sistem de operare, numit iPadOS. iOS rămâne, separat, sistemul de operare al iPhone-urilor. (News.ro)

Topics #revista presei #top news