1. Majoritatea administratorilor de pensii private din Romania iau in calcul varianta retragerii din piata, in conditiile in care asa-zisa Ordonanta a Taxelor (OUG 114) ar forta companiile sa faca majorari de capital in valoare de 800 milioane euro, de doua ori mai mult decat toate comisioane incasate de acestea in ultimii 11 ani, a declarat Valentin Lazea, economist sef al Bancii Nationale a Romaniei. (Wall-Street.ro)

2. Activitatea extrem de slabă a industriei românești, din decembrie, s-a prelungit și după Anul Nou, dar în ianuarie există mici semne de redresare, iar contracția de la începutul anului are caracter ciclic și reprezintă o slăbiciune structurală a industriei, potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP și SNSPA și publicat luni. (Profit.ro)

3. Facturile la energie electrică ar putea conţine în viitor şi alte componente, alături de cele de acum, dacă toate intenţiile autorităţilor române de a stimula investiţiile în generarea de energie se vor materializa. Puse în faţa necesităţii apariţiei unor noi capacităţi de producţie, autorităţile elaborează acum noi scheme de sprijin, care, în final, se vor regăsi în facturile conumatorilor de energie electrică. (Economica.net)

4. Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori, duce venitul lucrăto­ri­lor comerciali la aproape 2.000 de lei net, cu 54% peste salariul minim la ni­vel naţio­nal începând cu data de 1 martie 2019. Un lucrător comercial din hiper­mar­keturile Kaufland, liderul co­mer­ţului local cu afaceri de peste 10 mld. lei anual şi cu 15.000 de salariaţi, va câştiga un venit minim de 3.300 de lei brut (1.941 de lei net lunar), cu aproape 18% mai mult decât până acum. (ZF.ro)

5. România se află pe locul 47 în clasamentul celor mai accesibile 50 de pieţe care fac obiectul celui mai recent Bloomberg Global Vice Index, o analiză anuală a costului drogurilor. Indicele urmăreşte preţul unui „coş al viciilor” alcătuit din patru grupuri generice de droguri: opioide, cocaină, canabis şi stimulatoare de tip amfetamină. (Mediafax.ro)

6. Multe dintre afacerile de familie din România au ajuns la momentul tranziţiei de la prima la a doua generaţie, iar media celor care reuşesc tranziţia este mai mare în România faţă de media la nivel global, potrivit unui studiu publicat luni de firma de consultanţă EY. (News.ro)

7. Scumpirea dolarului a avut cel mai mare impact in cresterea pretului carburantilor din ultima vreme. Potrivit statisticii Oil Bulletin, publicate de Comisia Europeana, pe 18 februarie 2019, pretul mediu al benzinei era, in Romania, de 1,108 euro pe litru. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news