1. Mai multe companii americane care oferă servicii muzicale sunt chemate în instanță, fiind acuzate de implicare într-o amplă operațiune de piratare a câtorva mii de melodii. Deținătorii drepturilor pentru creațiile lui Harold Arlen, unul dintre cei mai mari compozitori de muzică clasică pentru filme și piese de teatru, dau în judecată Apple, Amazon, Google, Microsoft și Pandora pentru distribuirea neautorizată a creațiilor acestuia. (Profit.ro)

2. Cartel Alfa: Salariile la stat cresc, iar oamenii caută mai degrabă o “pilă” pentru un post decât calificarea într-un domeniu. După majorările succesive ale salariilor din sectorul bugetar, salariul mediu din Administraţia publică depăşeşte 4.200 de lei net în 2018 şi e cu peste 50% mai mare decât salariul mediu pe economie, potrivit unei statistici Economica, realizată cu datele preliminare ale Institutul Naţional de Statistică. (Economica.net)

3. Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, o companei evaluată la peste 2 miliarde de dolari, anunță o nouă lovitură importantă pe piața din România. Aceștia au anunțat lansarea unui fond de private equity, Equiliant Capital, creat pentru a realiza investiții în firme mici și mijlocii. (Capital.ro)

4. Se apropie momentul în care Mugur Isărescu trebuie să decidă dacă îşi va prelungi mandatul de peste un sfert de secol la conducerea băncii centrale din România – el fiind bancherul central cu cea mai mare vechime în funcţie din întreaga lume, scrie publicaţia americană Bloomberg. (ZF.ro)

5. Abordarea dură a Administraţiei Donald Trump în conflictul cu Beijingul riscă să accelereze dezvoltarea a două lumi diferite în domeniul tehnologiei informaţionale, izolând şi mai mult circa 20% din utilizatorii de Internet, comentează cotidianul The New York Times. (Mediafax.ro)

6. Un număr de 15.000 de lucrători de la diverse firme din toată lumea vor putea beneficia de pregătire în domeniul inteligenței artificiale, într-un program demarat de Microsoft, focalizat pe angajați din companii cliente ale gigantului IT american. (StartupCafe.ro)

7. Galaxy Fold nu a fost doar un alt telefon lansat de Samsung. Acesta a deschis poarta catre o noua revolutie in ceea ce priveste interactiunea cu dispozitivele mobile. Doar ca smartphone-ul pliabil al companiei sud-coreene a avut numeroase probleme, astfel ca distributia in magazine a fost amanata pe termen nedefinit. (Ziare.com)

 

Topics #revista presei #top news