1. Top zece la nivel mondial este format preponderent de companiile de tehnologie şi comerţ electronic (şapte din zece): Microsoft, Apple, Amazon, Alphabet, Berkshire Hathaway, Facebook, Alibaba, Tencent, Johnson&Johnson şi Exxon Mobil. Microsoft a avut cea mai mare performanţă anuală, valoarea de piaţă urcând cu 29%, fapt care a propulsat-o, înaintea Apple, pe primul loc în top. În ultimii zece ani, capitalizarea de piaţă a companiei americane s-a triplat. (ZF.ro)

2. Grupul financiar românesc Banca Transilvania (BT), care cuprinde cea mai mare bancă din România din punct de vedere al valorii activelor, a anunţat, miercuri, că a înregistrat un avans de 9% al profitului net în primul semestru, faţă de perioada similară a anului trecut, până la 942,36 milioane lei (199 milioane euro), în condiţiile unei creşteri semnificative a veniturilor nete din dobânzi. (Economica.net)

3. Mai mulţi activişti s-au legat cu lanţuri de şinele de cale ferată pentru a opri un tren ce transporta autovehicule Volkswagen, în cursul unui protest ecologist care a avut loc în apropierea oraşului german Wolfsburg, informează agenţia de ştiri Dpa. Trenul nu se afla pe o linie de cale ferată publică, ci pe o linie secundară care făcea legătura cu o fabrica Volkswagen. (Mediafax.ro)

4. În semestrul I 2019, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2018, cu 4,7%, pe seria brută şi cu 4,8% pe seria ajustată sezonier, arată datele transmise miercuri de INS. Comparativ cu primul trimestru, în trimestrul al doilea, PIB-ul a crescut cu 1%. În trimestrul al doilea, comparativ cu același trimestru din 2018, creșterea a fost de 4,4% pe seria brută şi cu 4,6% pe seria ajustată sezonier, mai arată datele INS. (HotNews.ro)

5. Construcțiile noi, lucrările de întreținere și reparații curente, respectiv de reparații capitale au contribuit la creșterea cu 23% a volumului total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, în primele șase luni ale anului, reiese din datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS). (Profit.ro)

6. Statele Unite şi Regatul Unit negociază un acord comercial parţial care ar putea intra în vigoare la 1 noiembrie, la o zi după ieşirea prevăzută a regatului din Uniunea Europeană (UE), dezvăluie un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei lui Donald Trump, relatează Reuters. (News.ro)

7. Agricultorii romani cultiva suprafete cu pomi si arbusti fructiferi din ce in ce mai mici, cu un minus de 8.000 de hectare in 10 ani, o arata statistica oficiala, ceea ce se reflecta si in cantitatea totala de fructe produsa. Cultivam si obtinem prune si mere, in rest productiile sunt foarte mici, sub 100.000 de tone. (Wall-Street.ro)

Topics #revista presei #top news