1. Gigantul social media Facebook la vansa propria criptomonedă în cursul acestei luni și va permite angajaților care lucrează la proiect să-și ia salariul în noua monedă, potrivit unui raport din The Information. (Economica.net)

2. Criza de resursă umană pe piața muncii din România e cea mai mare din ultimii 30 de ani, iar angajatorii trag semnale de alarmă din ce în ce mai dese. Cea mai mare fermă din Sud-Estul Europei, situată în Insula Mare a Brăilei, nu este ferită nici ea de problema lipsei de forță de muncă, chiar dacă salariul mediu brut pe companie ajunge la 1000 euro, iar 100 de muncitori beneficiază anual de o vacanță de câteva zile într-o destinație din Europa. (Capital.ro)

3. Sporul natural al populaţiei a fost negativ în luna aprilie 2019, decedaţii având un excedent faţă de născuţii-vii de 8.560 persoane, informează INS. În luna aprilie 2019 numărul naşterilor înregistrate a crescut faţă de luna martie 2019, numărul deceselor înregistrate a scăzut faţă de luna precedentă, iar în luna aprilie 2019 s-a înregistrat acelaşi număr de decese sub 1 an ca şi în luna martie 2019. (Mediafax.ro)

4. Jobful, startup românesc care a dezvoltat o platformă de recrutare prin gamification a primit o finanţare de 100.000 de euro, într-o prima rundă de angel investment de la 3 investitori. Banii vor merge spre dezvoltarea platformei şi a unei aplicații pentru mobil care urmează a fi lansată în această toamnă. (StartupCafe.ro)

5. Deficitul comercial al României a avansat cu 34,8% în primele patru luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 5,04 miliarde de euro, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

6. Scandalul intre compania chineza Huawei si presedintele american Donald Trump va avea consecinte neasteptate, iar una dintre ele va iesi curand la suprafata. Liderul de la Casa Alba vrea ca gigantul telecom sa nu-si mai comercializeze tehnologiile in SUA.(Ziare.com)

7. Fondul de investiții Europa Capital, brațul imobiliar european al companiei americano-japoneze The Rockefeller Group International, a început să își vândă din proprietățile acumulate în România, într-un proces de lichidare a activității locale. În pofida numelui prestigios, realizările investitorului la nivel local au fost modeste. (Profit.ro)

 

Topics #revista presei #top news