1. Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, si rivala sa Commerzbank au anuntat ca discuta despre o posibila fuziune, punand capat zvonurilor din ultimele luni despre o astfel de uniune. Commerzbank a anuntat, duminica, intr-un comunicat format dintr-o singura fraza, ca bancile “au convenit astazi sa inceapa discutiile privind o posibila fuziune, rezultatul fiind unul deschis”, transmite MarketWatch. (Ziare.com)

2. Banca centrală a Italiei le-a cerut olandezilor de la ING să evite relaţiile de business cu clienţi noi după ce o grupul bancar a picat verificările pe mecanismele anti-spălare a banilor, potrivit Bloomberg. Banca centrală a identificat nereguli în procesele creditorului olandez în timpul inspecţiei care a durat patru luni şi s-a finalizat în ianuarie, potrivit unei declaraţii de sâmbătă seara. (ZF.ro)

3. Studenţii mai multor universităţi din Bucureşti vor avea posibilitatea de a interacţiona cu primul automat de recrutare pus la dispoziţie de KPMG România. În această campanie, KPMG pune faţă în faţă candidatul şi tehnologia, prin intermediul unui automat, care va putea fi utilizat în timp real de către studenţi, începând cu jumătatea lunii martie, informează un comunicat al companiei de consultanţă fiscală. (Capital.ro)

4. Constructorul auto american Ford, care deţine uzina de la Craiova, va investi 200 de milioane de euro în fabrica din România, ţinta companiei fiind de a produce 250.000 de maşini anual pe piaţa locală. În 2018 Ford a produs 150.000 de maşini şi 300.000 de motoare la Craiova, rezultat cu care producătorul a urcat pe locul doi în topul celor mai mari exportatori din economie, după Automobile Dacia. (Mediafax.ro)

5. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat joi, 14 martie 2019, licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Timişoara – Moraviţa, care ar urma să lege România de Serbia. Acesta este primul pas concret pe care autorităţile de la Bucureşti îl fac pentru realizarea unei conexiuni de mare viteză cu ţara vecină. (Economica.net)

6. Creșterea economică ridicată din 2016 și 2017 a dus la reducerea decalajului față de media Uniunii Europene. Regiunea București-Ilfov este cea mai dinamică și cea mai dezvoltată și a atins în 2017 un nivel al produsului intern brut per capita ajustat egal cu cel al Macroregiunii Bavaria din Germania și peste cel al Regiunii Budapesta, arată date analizate de Profit.ro. (Profit.ro)

7. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut în ianuarie cu 6,7%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

 

Topics #revista presei #top news