1. România a rămas și anul trecut țara UE care dă angajaților statului cel mai mult din veniturile strânse la buget prin taxe și impozite aplicate populației. După creșterea agresivă a salariilor bugetarilor în ultimii ani, România a urcat în 2017 pe primul loc în UE, iar în 2018 s-a distanțat puternic de locul al doilea, potrivit calculelor Profit.ro. (Profit.ro)

2. Piaţa rezidențială a avut o evoluție curioasă în această vară, în special în luna iulie. Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna iulie 2019, au fost vândute, la nivelul întregii țări, 50.890 de imobile, cu 10.683 mai multe față de luna iunie 2019. De asemenea, numărul de tranzacții s-a majorat cu 6.460 față de iulie 2018, iar volumul construcțiilor rezidențiale a avansat cu 31,8%, în primele șase luni ale anului. (Economica.net)

3. Ce spun dezvoltatorii şi brokerii imobiliari despre modificările aduse programului Prima casă: „Programul Prima casă devine din ce în ce mai instabil şi va dispărea de pe piaţă“. Dezvoltatorii imobiliari cred că familiile cu copii au nevoie de apartamente mari, cu preţuri care depăşesc plafonul stabilit de Ministerul Finanţelor. (ZF.ro)

4. Orient Express, probabil cel mai cunoscut dintre trenuri, a ajuns luni la București și pleacă în această dimineață către Bulgaria. O călătorie de la Paris la Istanbul este echivalentul câtorva zeci de salarii medii din România, dar un astfel de tren contrastează uriaș cu tot ce se întâmplă la noi cu trenurile, șinele și gările. (HotNews.ro)

5. Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), din care fac parte şi Asirom şi Omniasig, a anunţat, marţi, a înregistrat un avans de 5,8% a veniturilor din primele subscrise în primul semestru, până la 5,45 miliarde de euro. (News.ro)

6. Un tanar fermier din Prahova produce legume bio pe tot parcusul anului. In urma cu 8 ani, Gabriel Diaconu a hotarat ca e momentul sa isi ia viata in propriile maini si sa faca ceva ce considera util pentru societate. S-a retras de la Facultatea de Educatie Fizica si a inceput sa invete agricultura ecologica. (Ziare.com)

7. Cifre deloc imbucuratoare pentru iubitorii de legume cu gust autentic, asa cum se produc in tara noastra. Cele mai recente date statistice arata ca productia nationala de legume s-a redus in ultimul deceniu cu peste 100.000 de tone, scaderi inregistrandu-se la majoritatea speciilor, de la rosii la ardei si la ceapa. (Wall-Street.ro)

Topics #revista presei #top news