1. Cea mai notabilă surpriză a anului 2018 a fost desigur detronarea liderului BCR de către Banca Transilvania după preluarea Bancpost. Conform raportului anual al BNR, OTP, Alpha, ING, Unicredit şi Raiffeisen Bank au înregistrat majorări a cotei de piaţă deţinute în sistemul bancar din punct de vedere al activelor. Aceste bănci şi-au crescut activele organic, nu prin achiziţii ale altor business-uri, atrăgând clienţii celorlalte bănci. (Economica.net)

2. Reţeaua de sănătate Regina Maria derulează o campanie în magazinele Mega Image prin care oferă o reducere de 20% pentru analize dacă pacienţii cumpără fructe şi legume din magazinele retailerului. În contextul în care o consultaţie la privat costă în medie 200 de lei, reducerea este una semnificativă. (ZF.ro)

3. Francezii de la SNCF au făcut un experiment cu un așa-numit ”tren dronă” care a fost condus de la câțiva km distanță, tehnologia urmând a fi folosită în câțiva ani pentru manevre mai simple cu trenurile de marfă. Operatorul spune că este un moment de referință pentru trenurile autonome și va testa unul de marfă și unul de pasageri. (HotNews.ro)

4. Suprafaţa de birouri închiriată în România a crescut cu 17,6% în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 239.500 mp, potrivit datelor transmise, joi, de firma de consultanţă imobiliară JLL România. (News.ro)

5. Pensiile speciale vor fi incluse intr-un pachet de masuri privind modul in care banul public sa fie cat mai bine cheltuit, care va fi discutat in prealabil in Guvern si coalitie si care trebuie corelat cu rectificarea bugetara, sustine ministrul Eugen Teodorovici. (Ziare.com)

6. Platforma de socializare Instagram anunță testarea unor noi proceduri pentru utilizatorii care au nevoie să-și recâștige accesul la conturile compromise de către hackeri, informează blogul din România al producătorului de soluții de securitate Eset. (Profit.ro)

7. Stresul la locul de munca este o realitate cu care se confrunta tot mai multi angajati. Potrivit Fundatiei Europene pentru Ameliorarea Conditiilor de Viata si Munca, 3 din 4 salariati declara ca sunt afectati de stresul profesional. Globalizarea, presiunea concurentei si a noilor tehnologii se afla la originea faimosului sindrom burn-out. Iata ce efecte genereaza sindromul de epuizare profesionala si prin ce metode poate fi depasit. (Capital.ro)

Topics #revista presei #top news