Anul 2020 a stat, pentru majoritatea business-urilor din cea mai mare parte a domeniilor de activitate, a stat sub semnul pandemiei de COVID-19. Fie că a fost vorba de reduceri de activitate, opriri temporare, sau gestionarea internă a pandemiei, provocările cărora antreprenorii și managerii au fost nevoiți să facă față au constituit o premieră.

În timp ce turismul și HORECA s-au confruntat și încă se confruntă cu probleme majore, în alte domenii volumul comenzilor a crescut, așa că implementarea unor măsuri foarte stricte de protecție epidemiologică a fost primordială pentru menținerea sănătății angajaților dar și a viabilității economice a companiei. Domeniul construcțiilor rezidențiale a fost printre puține sectoare de activitate care a făcut excepție de la reducerea drastică a volumului de activitate. Mai mult, aici s-a înregistrat o creștere destul de consistentă.

În contextul economic autohton, construcțiile au avut statutul de unicat din perspectiva creșterii volumului de lucrări. Conform previziunilor ZF.ro, în 2020, construcțiile vor ajunge la 7,8% din PIB, respectiv, în jur de 20 de miliarde de euro. În aceeași măsură, domeniile adiacente construcțiilor au avut un an foarte activ.

Printre acestea, industria soluțiilor de tâmplărie din PVC a marcat o creștere a activității, direct proporțională cu cea din construcții. De aceea, o importanță majoră au avut-o implementarea măsurilor de siguranță, astfel încât forța de muncă să poată susține volumul comenzilor.

„Anul 2020 a fost unul atipic, dar ne-a lansat provocări interesante. A trebuit să aducem schimbări radicale în modul de lucru astfel încât să menținem sănătatea angajaților. În domeniul nostru telemunca a fost o soluție viabilă doar pentru o mică parte a funcțiilor administrative. Implementarea schimbărilor a fost un proces oarecum dificil deoarece a trebuit să formăm noi comportamente la locul de muncă. A durat până când oamenii au reușit să iasă din rutina veche și să se adapteze noilor condiții. Din fericire au fost receptivi și dispuși la acest efort. Astfel am reușit să funcționăm la capacitate și să menținem indisponibilitățile la un nivel foarte redus, la fel de redus ca în perioada similară a anului trecut.” spune Cosmin Zaharia, Director Executiv EVO-LINE, companie specializată în livrarea de soluții performante de tâmplărie din PVC.

Dacă 2020 a stat sub semnul adaptării la condițiile impuse de pandemie, pentru 2020, compania EVO-LINE previzionează o menținere a ritmului activităților de construcții și, implicit, a activităților proprii. De aceea va derula în continuare acțiuni de optimizare a fluxurilor de producție astfel încât să se poată adapta cererii. În același timp, dezvoltarea de noi soluții și produse în vederea creșterii eficienței va fi o direcție prioritară de acțiune.

„Un mediu economic sănătos nu se poate baza doar pe un singur domeniu. De aceea, sperăm ca în 2021 să reușim să trecem peste proba pandemiei și să revenim la un context funcțional.” continuă Cosmin Zaharia, Director Executiv EVO-LINE.

Topics #EVO-LINE #retrospectiva 2020