1. Porsche și Boeing au semnat un acord pentru „explorarea mobilității urbane aeriene premium”, potrivit unui anunț comun. Cele două companii se angajează să studieze viitorul vehiculelor aeriene și să construiască un prototip al unui vehicul “cu decolare și aterizare verticală”. (Profit.ro)

2. Așa cum am scris mai demult, schema de sprijin pe care Guvernul vrea să o solicite Comisiei Europene pentru a sprijini Complexul Energetic Oltenia conține și o analiză de adecvanță al Sistemului Energetic Național pentru perioada 2020-2030, realizată de Transelectrica, operatorul de transport și sistem. (Economica.net)

3. Falimentul celor de la Thomas Cook prouce un adevărat cutremur în înaintrea lume. Este un adevărat tsunami pentru companiile de turism. Operatorul avea datorii de aproape două miliarde de lire sterline. (Capital.ro)

4. Producătorul de lacuri, vopsele şi alte materiale pentru construcţii Daw Benţa, deţinut de antreprenorul Remus Aurel Benţa, a deschis un centru de distribuţie în Republica Moldova, la finalul săptămânii trecute. „Inaugurăm în Bălţi cel de-al doilea centru Caparol, după cel din Chişinău deschis în 2009”, spune Remus Aurel Benţa, directorul general al Daw Benţa. (ZF.ro)

5. Valoarea brandului României a scăzut cu 3% în 2019, la 216 miliarde dolari, reiese dintr-un studiu realizat de Brand Finance. Pe de altă parte, forța brandului s-a îmbunătățit de la 59, la 62,7 puncte din 100, rezultând într-un avans al ratingului de la A la A+. (HotNews.ro)

6. Negociatorii americani şi chinezi au încheiat joi prima zi a discuţiilor comerciale care au avut loc după o pauză de peste două luni, grupurile de afaceri exprimându-şi optimismul că cele două părţi ar putea ajunge la un acord limitat, care să tempereze războiul comercial din ultimele 15 luni şi să amâne majorările de tarife planificate să intre în vigoare săptămâna viitoare, transmite Reuters. (News.ro)

7. Doar 20 de companii producatoare de combustibili fosili, private si de stat, care au afaceri in intreaga lume, precum Chevron, Exxon, BP, Shell, Saudi Aramco si Gazprom, sunt responsabile de o treime din emisiile de gaze cu efect de sera la nivel global. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news