1. Companiile din întreaga lume fac investiţii semnificative în tehnologiile şi serviciile care permit transformarea digitală (DX) a modelelor lor de afaceri, a produselor şi a serviciilor pe care le oferă, precum şi a organizaţiilor. În cea mai recentă actualizare a ghidului global privind cheltuielile semestriale pentru transformarea digitală, International Data Corporation (IDC) prognozează că cheltuielile globale pentru digitalizare vor ajunge la 1,18 trilioane de dolari în 2019. (Economica.net)

2. UiPath, devenit cel mai valoros startup din domeniul inteligenței artificiale (AI), pregătește extinderea operațiunilor, luând în calcul inclusiv eventuale fuziuni sau achiziții strategice, precum și investiții în instruirea personalului. (Profit.ro)

3. Deputaţii au adoptat luna trecută proiectul de lege PL-x nr. 453/2017, iniţiat de senatorul PSD Nicolae Şerban, prin care  se instituie un regim fiscal derogatoriu aplicabil unei anumite categorii de terenuri, construcţiilor edificate pe acestea şi anumitor activităţi economice autorizate, în scopul dezvoltării activităţilor economice, creării de locuri de muncă şi creşterii veniturilor bugetare, conform proiectului de lege. (ZF.ro)

4. Până în anul 2025, piaţa globală a inteligenţei artificiale va atinge, conform estimărilor, valoarea de 60 de miliarde de dolari, în urma progreselor PIB-ul global urmând să crească cu 15.700 de miliarde de dolari, iar productivitatea la nivel de companie cu 40%. (Mediafax.ro)

5. La nivelul Ministerului Finanțelor Publice se află în derulare proiectul privind înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare a României (BND), cu finanțare din partea Comisiei Europene, prin Serviciul de Sprijin pentru Reforme Structural, reiese dintr-un raport al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP). (HotNews.ro)

6. Persoanele fizice, juridice si institutiile publice din Romania vor putea accesa de joi, 2 mai, numarul unic 1191, pentru a raporta incidentele de securitate cibernetica pe care le-au constatat. (Zare.com)

7. Falsificarea rezultatelor unor teste de către un producător de metale a provocat pierderi de peste 700 de milioane de dolari şi eşuarea a două misiuni de lansare de sateliţi, potrivit unei investigaţii efectuate de NASA, transmite Bloomberg. (News.ro)

 

Topics #revista presei #top news