1. Emisiile globale de CO2 au crescut cu 2% în 2018, cel mai puternic avans înregistrat în ultimii șapte ani, arată un raport publicat marți de grupul petrolier BP potrivit căruia lumea este în urmă cu eforturile sale de combatere a modificărilor climatice, transmite AFP. (Profit.ro)

2. IT-iştii angajaţi la CNAS, oamenii responsabili de buna funcţionare a platformei informatice din sănătate, un mastodont care a costat peste 170 de milioane de euro, sunt plătiţi cu venituri de la 3.700 de lei net, la 9.300 de lei “în mână” lunar, reiese dintr-o statistică Economica, realizată pe baza datelor oficiale ale instituţiei. (Economica.net)

3. Guvernul ar putea adopta, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre pentru alimentarea Fondului de mediu privind restituirea taxei auto. Pe ordinea de zi a reuniunii Executivului apar şi proiecte de hotărâre de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru mai multe obiective de investiţii. (Mediafax.ro)

4. În timp ce la noi sunt trasee de sute de kilometri pe care viteza medie a trenurilor este de sub 60 km/h, investițiile realizate în ultimele două decenii în Cehia și Polonia permit viteze medii de 100 km/h pe distanțe mari. De exemplu, o companie cehă va lansa trenuri directe între Praga și Terespol, un oraș la granița polono-bielorusă, iar cei 960 km vor fi parcurși în sub 9 ore și jumătate. (HotNews.ro)

5. Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna aprilie, comenzi noi mai mari cu 13,3% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

6. Companiile de ridesharing sustin ca – fara a fi perfect – proiectul de ordonanta de urgenta care le-ar permite intrarea in legalitate e suficient de bine inchegat pentru fi, in sfarsit, adoptat de Cabinetul Dancila, in sedinta de azi. (Ziare.com)

7. Producătorul chipsurilor Chio şi al seminţelor Nutline şi-a dublat profitul în 2018, la 5,7 mil. lei. Compania deţine o fabrică la Braşov unde produce snackuri. Intersnack România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de snackuri, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 417  milioane de lei ( 90 mil. euro ), mai mare cu 4% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. (ZF.ro)

 

Topics #revista presei #top news