1. PIB-ul Coreei de Sud s-a contractat cu 0,3% în primul trimestru din 2019, pe fondul investiţiilor scăzute şi a performanţelor slabe din sectorul de tehnologie, în timp ce un declin înregistrat la nivel de exporturi a lovit puternic în a patra cea mai mare economie din Asia, potrivit Bloomberg. (ZF.ro)

2. Criza de pe piața forței de muncă s-a transformat într-un business extrem de profitabil pentru firmele care recrutează angajați. Afacerile acestora au crescut cu peste 430% din 2007 și până în prezent, la peste 4 miliarde de lei, arată concluziile unui studiu realizat de KeysFin. Aproape 3.000 de firme activează în prezent în piața locală de servicii de resurse umane. Câţi bani fac. (StartupCafe.ro)

3. Ford Motor a anunţat miercuri că va investi 500 de milioane de dolari în startup-ul american de vehicule electrice Rivian Automotive, alăturându-se Amazon.com în susţinerea unui posibil rival al Tesla, transmite Reuters. (News.ro)

4. Romania va avea un numar de telefon unic, 1911, la care vor putea fi raportate incidentele de securitate cibernetica de catre persoanele fizice, juridice si institutiile publice si prin care va fi oferita asistenta si consiliere, in conditiile in care, in Romania, educatia digitala in domeniul securitatii informatiilor continua sa fie deficitara, a anuntat, miercuri, ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, dupa sedinta de Guvern. (Ziare.com)

5.  Reteaua de drumuri modernizate din Romania a crescut, in 2018, comparativ cu 2017, insa circa 40% au durata de serviciu depasita. Drumurile pietruite si de pamant sunt mai putine, reprezentand, insa, in continuare peste o treime din total, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS). (Wall-Street.ro)

6. Banca Transilvania a raportat un profit net de 436,07 milioane lei, în primul trimestru din 2019, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, sau de 407,51 milioane lei, dacă se ia în calcul taxa pe active bancare, potrivit rezultatelor transmise Bursei de Valori Bucureşti. (Economica.net)

7. Microsoft a obținut în trimestrul încheiat în martie rezultate financiare peste așteptările analiștilor de pe Wall Street, datorită diviziei de cloud computing Azure și a tranziției către versiunea pe bază de abonament a soft-ului Office, informații care au dus la creșterea cotației acțiunilor grupului cu peste 2%, transmite Reuters. (Profit.ro)

Topics #revista presei #top news