1. ANAF pregăteşte ”controale antifraudă” la colaboratorii Uber şi Taxify. Un document oficial al Ministerului Finanţelor redactat la începutul lunii şi obţinut de Profit.ro dezvăluie planul pus la cale de Fisc în privinţa şoferilor care fac curse prin intermediul Uber şi Taxify. (News.ro)

2. Încrederea în evoluţia economiei a analiştilor financiari a crescut în februarie faţă de luna anterioară, dar este în continuare sub nivelul din perioada similară a anului 2018. În luna februarie, Indicatorul de Incredere Macroeconomică al CFA România a crescut faţă de luna anterioară cu 10,6 puncte, până la valoarea de 34,4 puncte (faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul a scăzut cu 12,3 puncte). (ZF.ro)

3. România este nevoită să importe energie, pentru că unul din cei mai mari producători din ţară nu este lăsat să funcţioneze la capacitate maximă. Acuzaţiile le aduce chiar şeful unei companii de stat. Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, spune că Dispeceratul Energetic Naţional nu permite companiei să funcţioneze la capacitate. (Capital.ro)

4. Ministerul Finanţelor a publicat proiectul de modificare a OUG 114, pe care îl puteţi vedea ataşat. Se schimbă substanţial taxa pe active bancare şi apar modificări pe partea de energie. (Economica.net)

5. Omul de afaceri Alejandro Poulakis, proprietarul Divertiland Chiajna, cel mai mare parc de distracții din România la momentul construcției, în 2012, va deschide la finalul anului viitor un hotel de trei stele la Chiajna, care va fi afiliat la brandul Holiday Inn Express. (Profit.ro)

6. Lidl Romania a anunţat că recheamă sandvişul „Chef Select, sandwich sortările Pui şi bacon prăjit şi Salam de Sibiu şi caşcaval, 200g“, pe care clienţii îl pot returna deja, potrivit unui anunţ publicat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). (Mediafax.ro)

7. ROBOR-ul pentru credite se schimba! Dobanzile variabile la creditele in lei vor fi actualizate dupa un indice nou, calculat exclusiv pe baza tranzactiilor interbancare la o anumita perioada si publicat zilnic de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicele de referinta se calculeaza la finalul fiecarui trimestru, ca medie aritmetica a indicilor zilnici din trimestrul anterior, urmand a se aplica de fiecare institutie de credit pentru trimestrul urmator. (Wall-Street.ro)

Topics #revista presei #top news